Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre SCANDALUL de la Spitalul Sf. Pantelimon:”Cel care încalcă legea trebuie să plătească”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre SCANDALUL de la Spitalul Sf. Pantelimon:Cel care încalcă legea trebuie să plătească
Publicat: 22/08/2024, 12:55

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că îşi doreşte ca în toate sistemele din România, organismele care fac evaluarea anumitor speţe să o facă cum trebuie, ea punctând că îi este greu să creadă „că nu există erori în diverse sisteme”.

Întrebată ce părere are despre eliberarea celor doi medici de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de uciderea cu premeditare a unui pacient, ministrul a oferit un răspuns general. Alina Gorghiu a declarat că în cazul în care cineva a încălcat legea, atunci acel om trebuie să plătească.

„Opinia mea în acest caz nu am să v-o spun, dar am să vă spun o opinie în general. Nu am voie, ca ministru al Justiţiei, să comentez dosare în desfăşurare sau soluţii ale instanţelor, chiar dacă uneori ele mă mâhnesc sau mă bucură. Am să vă spun însă, că fiind persoană publică, îmi doresc tare mult să văd cum încrederea în sistemul de sănătate din România poate fi în termen relativ scurt timp restabilită şi sper ca Ministerul Sănătăţii, colegii din sistem să poată lua acele măsuri şi să poată face acele discuţii astfel încât cei care-şi fac treaba aşa cum trebuie în sistemul de sănătate să simtă aprecierea noastră”, a spus ministrul.

Ministrul a punctat că și-ar dori ca în toate sistemele din România, organismele care fac evaluarea anumitor speţe să o facă cum trebuie.

„Dar în acelaşi timp nu pot să nu remarc faptul că mai sunt şi momente în care, ca în orice fel de profesie, mai sunt şi uscături. Dacă cineva a greşit în acest caz, dacă cineva a încălcat legea, atunci acel om, că e asistentă, că este medic, trebuie să plătească. Dar aici nu eu sunt cea care decide, ci o instanţă din România va analiza probele procurorilor, vor analiza probele pe care persoanele respective le aduc şi vor decide pe cale consecinţă. Mi-aş dori însă ca în toate sistemele din România, că vorbim de sistemul judiciar, că vorbim de sistemul de sănătate, organismele care fac evaluarea anumitor speţe să o facă cum trebuie, pentru că mi-e greu să cred că nu există erori în diverse sisteme.

Mi-aş dori să se vadă când sunt erori şi să-şi corecteze sistemul propriile greşeli şi să elimine din colectivitate acele persoane care greşesc, sau care încalcă legea. Dacă ne vom apăra în permanenţă şi dacă vom încerca în permanenţă să punem batista pe ţambal şi să spunem că nu e nimeni vinovat, atunci cred eu că lucrurile nu vor merge în direcţia corectă. Dar justiţia e una, partea de a curăţa sistemul din interior este altceva şi legiuitorul va trebui să facă lucrurile să meargă în direcţia corectă”, a adăugat ministrul.

Doctorițele Maria Miron, poreclită de colegi „Doamna cu coasa”, și Mirela Păiuș, de la Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, au fost eliberate din arest preventiv, în urma admiterii contestației de Curtea de Apel București. Acestea sunt acuzate că au omorât cu intenție un pacient de la secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon, prin scăderea dozei de noradrenalină.

CITEȘTE ȘI:

Psihiatrul Gabriel Diaconu, revoltat de ACUZAREA doctorițelor: ”Publicul e în întuneric, MANIPULAT, a intrat pe filmul hollywoodian al procuraturii”

Doctorițele, acuzate de moartea unui pacient de la Spitalul Pantelimon, au depus cerere de CONCEDIU, după eliberarea din arest

UPDATE | Dosarul Pantelimon. Cele două doctorițe acuzate de omor calificat au fost ELIBERATE. Curtea de Apel le-a acceptat cererea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Munciți și încercați să mă capturați”. Ce a pățit apoi un hoț care i-a ironizat...
Toni Iuruc s-a combinat cu nevasta 'fratelui' său. EA e tatuata de la plajă
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
Un pensionar din Buzău a avut un șoc când a primit decizia de recalculare. Câți...
Zodia care are o cumpănă până pe 29 august 2024. Evenimente marcante pentru acești nativi!
Ce probleme MEDICALE avea copilul mort la cursul de înot. Părinții au scos la iveală...
Cine sunt românii care s-au trezit cu pensii mai mici după recalculare. De la 9.000...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Data primei vacanțe școlare se modifică! Elevii au parte în octombrie de prima vacanță a...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Glitch in the Matrix? Mai multe mașini autonome s-au claxonat reciproc – VIDEO
Fraţii Tate au fost reţinuţi de procurorii DIICOT
TRĂIM sau nu într-o SIMULARE? Mai mulți FIZICIENI dau VERDICTUL!
Putin a dat ordinul. Se întâmplă pe 24 august. Nu mai e cale de întoarcere
Serialul Netflix care te va ține cu sufletul la gură. E în topul celor mai...
Un bărbat a interzis părinților săi să mai stea singuri cu nepoata lor, după ce...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Ce spune Cristina Șișcanu despre prieteniile dintre un bărbat și o femeie. “Asta este o...
Taylor Swift, adevărul despre anularea concertului din Viena. Autoritățile au dejucat un atentat terorist
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Peste 100 de hieroglife dezvăluie secretele unui străvechi oraș maya