Protestatarii care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii rămân în arest! Tribunalul București le-a respins contestațiile

Protestatarii care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii rămân în arest! Tribunalul București le-a respins contestațiile
Protestatarii care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii rămân în arest! Tribunalul București le-a respins contestațiile / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 13/04/2021, 13:00
Actualizat: 13/04/2021, 13:07

Cei 16 protestatari care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii, în noaptea de 29 spre 30 martie, rămân în arest! Luni, 12 aprilie, Tribunalul București le-a respins contestațiile. 14 dintre ei sunt arestați preventiv pentru 30 de zile, iar doi au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal referitor la incidentele produse în Piața Unirii în urmă cu două săptămâni.

Protestatarii au atacat jandarmii, au incendiat și vandalizat

Dosarul deschis la Secţia I Penală – Drepturi si Libertăți a Tribunalului București are număr unic de înregistrare 7387/301/2021. Conform portal.just.ro, în ședința de luni, completul de judecată a dat soluția „nefondat” apelului făcut de cei 16 inculpați din dosar. „În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct.1 lit.b C.proc.pen. rap. la art. 204 C.proc.pen. respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații (…), împotriva încheierii din data de 04.04.2021 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 și menține încheierea contestată”, este verdictul judecătorilor Tribunalului București.

În noaptea de 29 spre 30 martie, mai mulți protestatari din București i-au atacat cu pietre pe jandarmi, au incendiat și au vandalizat tonomate.

Inițial, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au reținut 19 persoane, dar numai pentru 16 dintre acestea s-a cerut instanței arestarea preventivă. În cazul celorlalți trei, s-a aplicat măsura controlului judiciar. Protestele din zona Piața Unirii au degenerat, mai mulți indivizi atacând forțele de ordine și distrugând mai multe bunuri stradale, dar și o stație STB. Șeful Jandarmeiei anunța atunci că 12 colegi sunt răniți, trei fiind transportați la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale.

În dosarul penal deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 se fac cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere prin incendiere și furt.

Lupte de stradă pe Bd. Coposu și în zona Hanul lui Manuc

Persoanele care au creat incidente la protestele din București au fost identificate de procurori din înregistrări video, fotografii și declarațiile jandarmilor. Unii dintre protestatari sunt adolescenți de doar 15 ani. Ei s-au aflat în primele rânduri ale atacurilor, incitând permanent la violențe. A doua după proteste, aproape 30 de protestatari au fost ridicați de acasă de „mascați” și audiați la audieri. 16 dintre ei s-au ales cu dosar penal, iar 14 protestatari sunt în arest preventiv.

Conform informațiilor intrate în posesia GÂNDUL.RO, protestatarii i-au atacat pe jandarmi în două zone din Capitală: pe Bulevardul Corneliu Coposu și în zona Hanul lui Manuc. Luptele de stradă au durat mai bine de o oră. Forțele de ordine au fost atacate cu pietre și bucăți de pavaj!

„Au atacat jandarmii în mod repetat, au aruncat cu obiecte dure, pietre, bucați de pavaj procurate direct sau de către alți participanți la protest, spre persoanele din cadrul dispozitivelor de menținere și restabilire a ordinii publice”, sunt faptele reținute de procurori în materialul care a stat la baza punerii în mișcare a acțiunii penale

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută...
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Rușii folosesc "asaltul cu carne", o nouă tactică brutală pentru a înainta și a epuiza...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Transformarea-ȘOC a unei femei! Cu aceste trucuri SIMPLE, EA a slăbit 50 de kg. Nu...
Subiecte Bac 2024 - Geografie. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Șoferii au voie să refuze etilotestul și drugtestul. Ce pot face polițiștii în continuare
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a...
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Un uter artificial poate crește pui de rechin timp de aproape un an
×