Marți, premierul Florin Cîțu a anunțat aprobarea rectificării bugetare, într-un moment politic tensionat în urma căruia șase miniștri USR-PLUS și-au depus demisiile, iar criza politică prin care trece România este departe de a fi încheiată.
Potrivit lui Florin Cîțu, baza acestei rectificări bugetare este reprezentată de o reevaluare a Produsului Intern Brut (PIB), dar și analiza informațiilor referitoare la creșterea economică (mai multe detalii AICI).
„La baza rectificării bugetare stă o reevaluare a Produsului Intern Brut în lumina chiar și a informațiilor de azi referitoare la creșterea economică. Ar trebui să ne uităm cu toții că în prima parte a anului investițiile au avut o creștere majoră la creșterea PIB, nu cred că a mai fost un an în care să avem o astfel de contribuție”, a declarat premierul Florin Cîțu.
În urma acestei rectificări bugetare anunțate de premierul Florin Cîțu, Ministerului Justiției i-a fost alocată suma de 22.490 mii lei credite de angajament și 13.090 mii lei credite bugetare pentru cheltuieli de investiţii.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul ministerului, ”alocarea acestor sume permite Ministerului Justiției continuarea lucrărilor de construcție și renovare a mai multor sedii de instanțe din București și județe precum Călărași, Hunedoara, Prahova, Sălaj, Galați, Vâlcea, Tulcea”.
În același comunicat se precizează și că aceste fonduri primite la rectificarea bugetară vor fi folosite pentru ”dotări care să asigure condiții optime de muncă și siguranță”.
”De asemenea, fondurile primite vor fi folosite pentru dotări care să asigure condiții optime de muncă și siguranță pentru toți cei care lucrează în sistemul de justiție, precum centrale termice, centrale telefonice, generatoare electrice, sisteme de înregistrare audio – video, sisteme de detecție și alarmare la incendiu, sisteme de supraveghere video, porţi detectoare de metale. În urma rectificării bugetare, se vor aloca fonduri și pentru Oficiul Național al Registrului Comerțului în vederea asigurării suportului şi mentenanţei componentelor software din cadrul sistemului informatic dezvoltat prin Proiectul Big Data, achiziţionarea de licenţe, upgrade software, precum şi tehnică necesară funcţionării reţelelor locale”, se mai precizează în comunicat.
”Îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru magistrați, dar și pentru beneficiarii actului de justiție, respectiv cetățenii, constituie și va rămâne o prioritate stabilită prin Programul de Guvernare”
Ministerul Justiției