Prima pagină » Actualitate » Șeful de la Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, trimis în judecată pentru înşelăciune. E acuzat că s-a angajat cu acte de studii false și a prejudiciat CNAIR

Șeful de la Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, trimis în judecată pentru înşelăciune. E acuzat că s-a angajat cu acte de studii false și a prejudiciat CNAIR

Șeful de la Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, trimis în judecată pentru înşelăciune. E acuzat că s-a angajat cu acte de studii false și a prejudiciat CNAIR
Bogdan Bratu, șeful DRDP Craiova a folosit pentru angajarea pe funcție de conducere o diplomă de la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești – surse. Sursa foto: Facebook/Bogdan Bratu

Fostul șef de la Drumuri Craiova, Bogdan Bratu, a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bratu Bogdan-Laurențiu, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune prev. de art.244 al.1 și 2 din C.pen.

„În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada mai 2014 – prezent ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos”, se arată în comunicatul ICCJ.

Diploma de licență menționată mai sus a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016, prin sentința penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

”Actele adiționale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept”, se mai arată în comunicat.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deținute în coproprietate de către inculpat.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre competentă soluționare.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, mai precizează ICCJ.


CITEȘTE ȘI:


 

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și