Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați la închisoare cu suspendare / Decizia nu este DEFINITIVĂ
Socrii lui Cătălin Cherecheș cu primit condamnări de 3 ani, respectiv 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce au fost găsiți vinovați de dare de mită și complicitate la dare de mită.
Tribunalul Mureş i-a condamnat, joi, la 3 ani, respectiv 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe socrii lui Cătălin Cherecheş, trimişi în judecată pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.
De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 50.000 euro de la G.C., reprezentând suma de bani remisă de inculpată magistratului F.H.G.R. prin intermediului colaboratorului cu identitate reală F.H.R.”.
Hotărârea Tribunalului Mureş poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Mita urma să ajungă la o judecătoare
Părinții Tabitei sunt acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită, scrie Agerpres.
Socrii lui Cherecheș ar fi încercat să cumpere cu 50.000 de euro achitarea ginerului lor, prin intermediul mamei unei judecătoare.
Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj, în data de 25 noiembrie 2023, în contextul unui dosar de corupție în faza apelului, „inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.
Potrivit DNA, această „ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar dacă magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru presupuse infracțiuni de corupție.
Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent.
Restul urma să fie remis după pronunțarea instanței de judecată în cauza respectivă. În data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant din municipiul Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În demersurile descrise, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât și material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul, atât pentru „rezolvarea problemei” la Baia Mare, cât și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului.