Un nou termen în dosarul crimelor de la Caracal a avut loc, miercuri, 24 noiembrie, la Tribunalul Olt. Judecătorii au audiat trei martori, printre care Remus Rădoi, bărbatul la care ar fi apelat polițiștii, în 2019, pentru căutarea Alexandrei Măceșanu, fostul iubit al Luizei Melencu și un taximetrist.
Mai mult, în sala de judecată a avut loc și un conflict între avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu și mama Alexandrei. Avocata o acuză pe Tudorița Măceșanu că refuză să ceară probe autorităților.
Gheorghe Dincă și Fane Risipițeanu, inculpații din acest dosar, au fost aduși în jurul orei 10:00 la Tribunalul Olt. La acest termen au fost audiate trei persoane. După audierea martorilor, avocata Carmen Obârșanu i-a solicitat judecătoarei ca DIICOT să depună la dosar lista cu apelurile pe care le-a făcut mama Alexandrei.
Eu vă spun sincer: marele inspector de zonă, marele detectiv de acolo nu știe nimic, de asemenea, asta e, și am verificat în dosar, am găsit o planșă din care rezulta că în luna august a fost format de pe numărul mamei Alexandrei, numărul Alexandrei. Pe listing, apare că Alexandra nu a fost apelată de mama ei niciodată, după dispariție. Și atunci, în fața instanței, am solicitat să mi se facă o adresă, să-mi dea originalele de la operatorii de telefonie mobilă și judecătoarea a zis că această cerere o poate face numai mama Alexandrei, prin apărătorul său, lucru pe care mama Alexandrei a refuzat categoric. Și am spus dacă nu îți soliciți probe să îți cauți fata, înseamnă că știi unde e, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.
În continuare, Obârșanu spune că familia Luizei Melencu vrea să afle adevărul despre fată și o acuză pe mama Alexandrei că nu procedează în aceeași manieră.
„Bineînețeles că a fost o revoltă, nu au vrut, să nu mă intereseze pe mine unde este fata ei, lucru care mie îmi pune semne de întrebare, judecătoarea a început să vorbească de alte numere de telefon. (…)I-am spus, doamnă, nici măcar nu știți numerele de telefon care au fost folosite, eu le-am verificat de fiecare dată, era total aeriană judecătoarea, nu știu ce este cu ea, înseamnă că a primit niște ordine și dânsa și celelalte părți. Nu știu, în momentul în care îți dispare copilul, faci pe dracu-n patru să ți-l cauți. Părinții ăștia, bunicii Luizei aleargă disperați să își găsească fata. Mama Alexandrei refuză să ceară probe”, a mai spus Obârșanu.
Apărătorul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, spune că mama Alexandrei a izbucnit în lacrimi când a văzut comportamentul avocatei.
„A început să plângă și a fost siderată de maniera doamnei avocat, ca și cum ar fi un interlop”, a spus Aurel Moldovan.
În plus, Moldovan a mai precizat că a solicitat judecătoarei ca avocata familiei Melencu să fie amendată, deoarece a solicitat ca Tudorița Măceșanu să depună listingul în originaș
„După audierea martorilor, încă o dată, doamna Obârșanu, avocata familiei Melencu s-a autodepășit printr-un comportament nedemn de a fi avocat, nerespectând deontologia profesională, a solicitat o probă în numele nostru, ca și cum eu nu eram în acea sală de judecată, să se depună de către DIICOT listingul, în original, de la DIICOT în sala de judecată cum că ar fi șters un mesaj pe care mama Alexandrei l-ar fi dat Alexandrei sau un apel telefonic. În cazul în care domna Măceșanu nu este de acord, însemnă că ea știe unde este fata. Am reacționat imediat: am solicitat instanței să o amendeze, pentru că este un comportament neadecvat și nu face decât să pună presiune în continuare pe mama Alexandrei care este deja și destul traumatizată de lipsa fetei”, a spus avocatul familiei Măceșanu.
Audierea martorilor va continua și luna viitoare, când următorul termen a fost stabilit pentru data de 17 octombrie.
Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.
Timp de nouă luni, dosarul crimelor de la Caracal a stat în camera preliminară, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori.
Procesul de la Tribunalul Olt a început în octombrie 2020, când, la cererea DIICOT, judecătoarea Diana Cotoi a decis ca şedinţele de judecată să fie cu uşile închise. Pentru declararea procesului nepublic, procurorul de şedinţă al DIICOT a invocat că Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi viol şi a cerut să fie protejate viața intimă şi interesele victimelor minore.
Citește și: