Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Instanța nu s-a lăsat înduplecată, după ce acesta a cerut scuze părinților victimelor

Publicat: 31/05/2024, 16:22
Actualizat: 31/05/2024, 18:58

Vlad Pascu, tânărul răspunzător pentru accidentul mortal din stațiunea 2 Mai în vara anului trecut, a fost transportat de la Penitenciarul Poarta Albă la Judecătoria Mangalia, în decursul zilei de azi. Vlad Pascu a cerut scuze părinților victimelor ucise. Magistrații nu au fost impresionați de Pascu și au respins solicitarea arestului la domiciliu, astfel acesta rămâne după gratii, în arest preventiv. 

Vlad Pascu încearcă să scape de închisoare și a solicitat să fie arestat la domiciliu, invocând o problemă de sănătate la rinichi, potrivit Antena 3 CNN.  În prezent, se află în arest preventiv și cazul său i-a fost preluat de judecătorul Claudia Carmen Berevoescu, președintele Judecătoriei Mangalia, cu grad de magistrat al Curții de Apel.

Noul judecător a luat deja două decizii: a respins schimbarea încadrării juridice din ucidere în culpă în omor. Ea a respins, de asemenea, declararea nulității judecării în procedură simplificată, cu recunoașterea vinovăției.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu a ieșit din dosarul 2 Mai, în care Vlad Pascu este acuzat de uciderea a doi tineri, după ce s-a urcat drogat la volan. Cazul este acum judecat de președinta Judecătoriei Mangalia. Joi a avut loc primul termen în care cazul este dezbătut de noul magistrat.  Încă de la începutul procesului, familiile victimelor și-au manifestat nemulțumirea față de modul în care magistrata s-a ocupat de cazul morții lui Sebi și a Rebecăi, în accidentul provocat de șoferul drogat, Vlad Pascu.

Inculpatului i-a fost refuzată cererea

Inculpatului Pascu Vlad Matei, trimis în judecată de pe 11 octombrie 2023,  i-a fost respinsă cererea pe 31 mai, la ora 13, de către Judecătoria Mangalia. Decizia nu este definitivă.

Aceasta consideră cererea inculpatului pentru a fi transferat din arestul preventiv la arestul la domiciliu ca fiind neîntemeiată.

Ca urmare, el este obligat la plata cheltuielilor judiciare către stat, în suma de 100 lei, scrie Portalul Instanțelor de Judecată.  Inculpatul are termen de 48 ore să facă contestație pentru procuror.

„În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 362 alin. 1 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, fără antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

Citește și: Vlad Pascu a fost pentru PRIMA DATĂ față în față cu părinții celor doi tineri pe care i-a ucis cu mașina / „Îi merge bine în puşcărie! La mulţi ani

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care...
A reapărut în România după ce a fost dată dispărută mai bine de 50 de...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut...
IREAL: cum arată Dana Roba la un an de când a fost desfigurată cu ciocanul....
Val de scumpiri de la 1 iulie. Cu cât va creşte factura la gaze la...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Mai mulți români au fost implicați în incendiile de vegetație din Turcia. Panică și haos...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
EFECTUL MIRACULOS pe care îl are CAFEAUA pentru oamenii SEDENTARI!
Verdictul FINAL pentru Elena Udrea. Înalta Curte a luat decizia
Anda Adam, mireasă la 44 de ani. O nuntă extravagantă
Doliu în cinematografia românească! Celebra actriță s-a stins din viață pe neașteptate. Despre cine e...
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula...
Anda Adam a îmbrăcat rochia de mireasă! Suma uriașă pe care artista a dat-o pentru...
A murit Ileana Stana Ionescu: "Cu adâncă durere anunţăm stingerea din viaţă celei care a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Dacă păsările sunt dinozauri, de ce nu au sânge rece?
×