Prima pagină » Magazin » 10 alimente care pot ameliora durerea

10 alimente care pot ameliora durerea

10 alimente care pot ameliora durerea
Detalii pe Gândul
Fie că este vorba de o durere a articulațiilor după un antrenament intens sau de începutul unei răceri neplăcute, studiile științifice sugerează că anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele. Fructele,  legumele, condimentele și semințele pe care încercăm să le introducem în dieta noastră zilnică au și propietăți anti-inflamatorii! În timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouăle, grâul, carnea și porumbul) pot cauza inflamații, există dovezi că altele le pot preveni și ameliora. Iată o listă cu cele mai puternice alimente care ameliorează durerile de orice fel.
 
Ghimbir
 
Un ingredient des întâlnit în medicina tradițională, această rădăcină este cunoscută pentru propietățile sale anti-greață și de calmare a stomacului. Însă, ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare și crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analizgezic și un anti-inflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efect adeverse.
 
Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere a demonstrat că diminueaăa durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compuși toxici cunoscuți că provoacă inflamații și leziuni la nivelul articulatiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulațiile dureroase și mușchi.
 
Aceste fructe delicioase au nenumărați fitonutrienți care luptă împotriva inflamațiilor și ameliorează durerea. Afinele înghețate au aceeași nutrienți ca și cele proaspete. Afinele sunt recomandate în cazurile de indigestie, de dureri de stomac, împotriva afecțiunilor intestinale și diareei. Aceste fructe sunt recomandate de asemenea împotriva pietrelor la rinichi, în cazul acceselor insoțite de dureri puternice. Afinele proaspete trebuie consumate și în caz de reumatism sau de tulburări metabolice. Alte fructe cu un conținut ridicat de antioxidanți și polifenoli (printre care căpșunile și portocalele) pot ameliora durerea.
 
Semințe de dovleac
 
Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care poate fi de ajutor în cazul migrenelor.  În plus, acestea pot preveni și ameliora osteoporoza. Datorită conținutului bogat în magneziu, în fosfor și în zinc, semințele de dovleac sunt utile în mineralizarea oaselor, a dinților și în afecțiuni ale prostatei (prostatită și adenom de prostată). Acestea întăresc organismul în fața pericolului pe care îl reprezintă infecțiile și reglează temperatura corpului.  Pentru o doză mai mare de magneziu, adaugă în alimentația ta nuci caju și legume cu frunze verzi (spanac și kale) și linte.
 
Somon
 
Peștele de apă rece (hering, macrou, ton , somon,  sardine) oferă nenumărate beneficii pentru sănătate.  Cu propietăți ani-inflamatorii și acizi grași omega 3, somonul nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Un consum regulat de somon contribuie la o inimă sănătoasă, luptă împotriva durerilor cronice de spate și de gât și ajută la vindecarea leziunilor. Este de ajutor și în cazul durerilor de articulații sau pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă.  Nutriționiștii recomandă evitarea unor pești precum tilapia sau somnul  – nivelul ridicat de acizi grași Omega 6 ar putea contribui la inflamații.

Citește în continuare pe csid.ro