Prima pagină » Magazin » 11 beneficii pentru organism ale consumului de bere

11 beneficii pentru organism ale consumului de bere

11 beneficii pentru organism ale consumului de bere
Berea, ca și vinul, are proprietăți incontestabile. Faimoasa licoare combate anemia, e ideală pentru rinichi și oase, dar ne poate ajuta să obținem și o piele catifelată. Medicul George Sirețeanu spune pentru Gândul ce alte beneficii mai poate avea.

Berea este produsă prin fermentarea unei infuzii de malț (germeni de orz), având un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5 mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)și magneziu (7,37 mg/100ml).  De asemenea, berea este bogată în vitamine B, în special vitamina B9.

1. Menține sănătatea rinichilor

Un studiu finlandez a demonstrat că, față de alte băuturi alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticlă de bere consumată reducând cu 40% riscul de apariție a calculilor renali (pietre la rinichi).

2. Ameliorează digestia

Berea (în special cea brună) conține până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conține fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipația și diareea).

3. Scade nivelul de colesterol „rău”

De asemenea, fibrele conținute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”).

4. Crește aportul de vitamine B

Conform unui studio olandez, băutorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decât persoanele care nu beau  și un nivel dublu față de  băutorii de  vin. Este cunoscut faptul că berea are un conținut ridicat în vitamina B12, care are proprietăți antianemice, fiind rar găsită în alte alimente.

5. Bună pentru sistemul osos

Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creșterea densității osoase.

6. Bun remediu împotriva insomniei.

Berea conține acid nicotinic și lacto-flavină, care favorizează somnul.

7. Protejează împotriva infarctului miocardic

Băutorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată.

8. Împiedică formarea cheagurilor de sânge

Ingredientele conținute de bere previn apariția cheagurilor de sânge.

9. Menține memoria vie

Studiile au arătat că băutorii de bere au un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer și demență decât persoanele care nu beau bere.

10. Remediu împotriva răcelii

Berea caldă este un bun remediu împotriva răcelii, orzul încălzit ameliorând circulația sangvină și respirația, lupta împotriva durerilor articulare și întărește sistemul imunitar.

11. Reîntinerește pielea

Anumite vitamine conținute de bere regenerează pielea și au un rol pozitiv asupra pigmenților, pielea devenind suplă și netedă.

„Totuși, nu uitați că berea este bogată în calorii (între 20 și 70 kcal/100ml)și conține alcool, care pot conduce la creșterea în greutate, stare de ebrietate și chiar alcoolism”, concluzionează medicul George Sirețeanu pentru Gândul.