Prima pagină » Magazin » 46 de milioane de dolari din mâncarea falsă. Cum au făcut doi frați o avere din „sampuru”

46 de milioane de dolari din mâncarea falsă. Cum au făcut doi frați o avere din „sampuru”

46 de milioane de dolari din mâncarea falsă. Cum au făcut doi frați o avere din „sampuru
Companiile fraților Iwasaki din Japonia au vânzări de peste 46 de milioane de dolari, producând mâncare falsă, denumită sampuru, care este prezentată în vitrinele restaurantelor, în fast-fooduri sau în baruri, cu scopul de a atrage clienții înfometați, potrivit The Economist.

Cele două companii din industria alimentelor false, conduse de frații Iwasaki, au vânzări anuale de 46 de milioane de dolari și fabrică patru cincimi din piața replicilor în materie de alimente, din Japonia. Iwasaki, directorul uneia dintre companii, susține că nu au competitori, în contextul în care vânzările celei de-a doua firme din domeniu reprezintă o zecime din vânzările lor.

Pentru a realiza replicile de alimente, designerii merg în restaurant pentru a vedea cum prepară și aranjează bucătarii alimentele din farfurie, apoi se întorc cu o schiță arhitecturală, după cum o numește Iwasaki, cu fotografii și notițe despre textură, culori și consistență. În fabrică, fiecare parte din farfurie este individual formată pentru a crea un mulaj de silicon, în care este turnat PVC, apoi este băgat în cuptor și pictat manual sau cu un aerograf. Aceste tehnici sunt folosite pentru a crea diverse alimente, de la jumătăți de ouă fierte la boluri cu tăiței. Apoi, ingredientele sunt asamblate pentru a fi expuse.

Printre alimentele greu de reprodus se numără peștele crud.

Orele petrecute pentru a crea replici ale alimentelor determină prețul de vânzare, care poate fi de 12 ori mai mare decât prețul de vânzare al alimentelor reale dintr-o farfurie, iar cererea pentru astfel de alimente false este în scădere.

Iwasaki intenționează să crească vânzările în noi domenii, inclusiv în ceea ce privește replicile educaționale pentru pacienții din spitale, prin intermediul cărora să li se explice ce mâncare să consume după o operație.

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Care este gradul de ocupare în hotelurile din România de Crăciun și Revelion?