5 motive pentru a mânca struguri
1. Strugurii sunt unici în nutriție, pentru că întăresc, curăță și regenerează organismul. Datorită conținutului ridicat în carbohidrați- de tip fructoză și glucoză- nu se recomandă în dietele pentru slăbit sau la pacienții cu diabet zaharat, dar sunt indicați în convalescența bolilor cronice.
2. Strugurii conțin substanțe cu important rol antioxidant, din familia polifenolilor. Este bine cunoscut resveratrolul, cu beneficii atât cardiovasculare, cât și de stimulare a apoptozei (distrugerii) celulelor tumorale, ceea ce face ca strugurii să fie considerați alimente funcționale.
3. Resveratrolul, conținut în pielița strugurilor roșii este un component al unui medicament oriental ( Ko-Jo-Kon) utilizat în tratarea bolilor vaselor de sânge, a inimii și a ficatului.
4. Este un eficient antioxidant, împiedicând peroxidarea grăsimilor, inhibând agregarea trombocitelor, dar și markerii de inflamație.
5. În același timp, activează enzimele care ajută la detoxifierea agenților cancerigeni și este și un fitoestrogen.