6 alimente care ar putea ucide dacă sunt consumate
Avocatul, care a condus și procese de acuzare împotriva retailerului american Chipotle după ce lanțul s-a confruntat cu focare de E.coli și norovirus, a postat un articol în publicația Food Poisoning Journal în care a indicate care sunt alimentele din dieta sa la care a renunțat.
Spune că experiența clienților săi l-a convins că aceste alimente nu merită riscurile la care îi spun pe oameni.
1. Stridii crude
Marler spune că a văzut mai multe cazuri de toxiinfecții alimentare generate de scoici în ultimii cinci ani mai mult decât în cele două decenii anterioare:. Motivul: apele din ce în ce mai calde. Pe măsură ce temperatura apelor globului crește, crește și numărul de microbi, care ajung în stridiile sorbite.
2. Fructele și legumele prespălate sau pretăiate
Marler spune că le evită „ca pe plagă”. Confortul este bun, dar pe măsură ce mai mulți oameni se ocupă de procesarea alimentelor, înseamnă că există mai multe riscuri de contaminare.
3. Carnea gătită în sânge
Marler își comandă doar fripturi medii și binefăcute. Potrivit expertului, carnea trebuie să fie gătită la 160 de grade pentru a omorî bacteria care cauzează E.coli sau salmonela.
4. Laptele și sucurile nepasteurizate
Chiar dacă există o mișcare globală care îi încurajează pe oameni să bea lapte „crud” și sucuri, pe motiv că pasteurizarea scade valoarea nutrițională a acestor produse. Marler spune că pasteurizarea nu este periculoasă, în timp ce consumul laptelui în această formă, în care sunt sărite anumite etape de siguranță a alimentelor, poate genera îmbolnăviri cu virusuri, microbi și paraziți.