Carnea, fructele de mare sau ouăle nu trebuie ținute la temperatura camerei mai mult de două ore, însă cum rămâne cu alte alimente?
Lapte
Faptul că laptele trebuie ținut la frigider este de la sine înțeles pentru a opri dezvoltarea bacteriilor. Administrația de Alimente și Medicamente din Statele Unite recomandă păstrarea laptelui la temperatura camerei pentru nu mai mult de două ore, chiar și dacă acesta a fost fiert.
Carne proaspătă și pește
Precum laptele, carnea crudă sau gătită ar trebui ținută la frigider și separată de alte alimente pentru a preveni contaminarea.
Cât timp poate fi ținută carnea în frigider:
-cărnurile crude: carnea de pui, fructele de mare și alte feluri de carne – una sau două zile
– bucăți de friptură și cotlete- între trei și cinci zile
-carne gătită – între trei și cinci zile
În congelator, carnea poate fi păstrată câteva luni.
Ouă
Cu toate că unii oameni spun că ouăle organice ar putea fi ținute și la temperatura camerei, cel mai bine ar fi să nu riscăm.
Brânză (mai puțin cea maturată)
Unele sortimente de brânză, în special brânzeturile moi precum brie sau ricotta, trebuie ținute mereu la frigider, în timp ce brânzeturile pasteurizate sau maturizate precum parmezanul ar putea fi ținute și la temperatura camerei.
Unt (opțional)
Dacă nu intenționezi să folosești untul o zi sau două, îl poți ține la frigider sua chiar îl poți congela. Dacă îl folosești însă, îl poți ține și în bucătărie, acoperit cu o farfurie.
Laptele de soia (după deschidere)
Înainte de deschidere, laptele de soia nu trebuie ținut neapărat la frigider, acesta fiind valabil chiar și un an ținut pe raft. După deschidere însă, acesta ar trebui ținut la frigider și consumat în cinci zile.
Dulceață și condimente (după deschidere)
Dulceața, condimentele, sosurile pentru salate și alte alimente similare pot fi ținute de obicei în cămară până să fie deschise. După deschidere este cel mai bine să le ții la frigider.
Mere (opțional)
Merele sunt bune timp de o săptămână la temperatura camerei, iar ținerea lor la frigider ajută la păstrarea lor pentru mai mult timp.
Banane (opțional)
Cei mai mulți oameni depozitează bananele la temperatura camerei. Le poți ține într-o pungă de hârtie cu un măr sau o roșie pentru a le face să se coacă mai repede. Dacă le ții la frigider, acestea vor deveni maro, însă vor rămâne bune pentru consum, scrie Business Insider.