1. Au un conținut crescut de apă, care ajută la menținerea unei bune hidratări a organismului;
2. Reprezintă cea mai bogată sursă de citrulină, un aminoacid ce se transformă în organism in arginină, care ajută la buna funcționare a numeroase organe, cum ar fi ficatul, rinichii, plămânii și sistemul imunitar;
3. Pepenele verde are o concentrație crescută de licopen (chiar mai crescută decât roșiile), un antioxidant care reduce riscul apariției bolilor de inimă, dar și a cancerului.
4. Pepenele galben este bogat în beta-caroten, un precursor al vitaminei A, ce ajută la menținerea vederii și sănătății pielii;
5. Au conținut crescut de vitamina C – aproximativ 50 mg de vitamina C la o cană;
6 Ameliorează oboseala musculară după efortul fizic intens, stimulează producția de acid nitric, o moleculă responsabilă cu contracția și relaxarea musculaturii pereților vaselor de sânge, ceea ce duce la reducerea tensiunii arteriale.
7. Pepenii galbeni sunt bogați în potasiu, iar o dietă bogată în potasiu este asociată cu un risc cardiovascular mai miic.
Se recomandă consumul de pepene proaspăt tăiat, expunerea prelungită la aer ducând la scăderea cantității de vitamina C.