1. Ouă cu sos olandez
Chef-ul Anthony Bourdain a spus că brunchul este masa zilei în care cbefii pot să servească resturile de la cinele de vineri sau sâmbătă seara. Astfel, un preparat clasic precum ouăle Benedict sau ouăle regale – ar trebui evitate; sosurile folosite la acestea trebuie să fie la o temperatură optimă pentru a fi sigur de consumat. „Bacteriile iubesc sosul hollandaise” a dezvăluit Bourdain în cartea sa, Kitchen Confindential.
2. Stridiile
Dacă nu vă aflați într-un restaurant specializat pe preparate din pește, este de preferat să evitați stridiile. Dacă nu sunt depozitate și gătite corespunzător, acestea pot genera boli grave.
3. Peștele într-o zi de luni
Majoritatea restaurantelor primesc pește proaspăt în zilele de joi – acest lucru înseamnă că până luni, au trecut deja patru-cinci zile înainte ca acesta să ajungă în farfuria consumatorului.
Bourdain a declarat în cartea lui: „Nu comand niciodată pește luni, decât dacă mănânc la un restaurant de patru stele unde știu că peștele este cumpărat direct de la sursă.”
4. Bugerii din vită Wagyu și Kobe
Cele mai scumpe cărnuri reprezintă adevărate delicatese, datorită modului în care grăsimea este structurată marmorat în carne.
Dacă sunt cărnuri autentice, acest tip de friptură este servită în porții mici, majoritatea chefilor consideră că este o risipă să folosești acest gen de cărnuri pentru un buger, de pildă. Astfel, dacă vedeți un burger în ale cărui ingrediente se află vită wagyu sau kobe, restaurantul respectiv ar putea să vă mintă și să folosească aceste nume pentru e ridica prețurile, potrivit MSN.
5. Orice preparat din pui
Dacă urmăriți show-urile culinare de la TV, s-ar putea să observați că chefii nu plasează puiul în centrul demonstrațiilor lor culinare. Preparatele pot părea deseori neinspirate și cu un preț prea mare pentru ceea ce este cea mai ieftină carne de pe piață, prin comparație cu vita sau mielul de calitate.
6. Preparate din fructe de mare, dacă restaurantul respectiv nu se află în apropierea mării
Dacă vă aflați într-un restaurant situat în apropiere de mare, sunt șanse mari ca preparatele cu fructe de mare să fie proaspete. În restaurantele aflate departe de o astfel de sursă, calitatea preparatului scade; acesta poate fi chiar congelat. Imediat după ce a fost prins, calitatea peștelui scade – așa că este vine să evitați cumpărarea acestui preparat.
Citește în continuare pe Business Magazin.