Colonelul Sanders de la Kentucky Fried Chicken a încercat să își vândă rețeta de pui de 1.009 ori înainte de a fi acceptată, potrivit Business Magazin
El a călătorit în Statele Unite ale Americii căutând pe cineva care să îi cumpere rețeta de pui prăjit, iar după ce, în cele din urmă, a obținut o înțelegere de afaceri în Utah, Kentucky Fried Chicken s-a născut. KFC este în prezent una dintre cele mai cunoscute francize din lume, cu peste 18.000 de restaurante.
Potrivit Business Magazin, Sanders s-a născut în Henryville, Indiana, în 1890. Șase ani mai târziu, tatăl său a murit, iar mama sa a fost obligată să se angajeze pentru a-și întreține familia. La șase ani, Harland a devenit responsabil de frații săi mai mici, aspect care includea și gătitul. În următorii 30 de ani, a avut o serie de locuri de muncă. Înainte de a deveni renumit la nivel mondial, Sanders a abandonat școala, în clasa a șasea, a lucrat la o fermă, a fost îngrijitor de catâri în armată, fochist de locomotivă, lucrător la drumuri, avocat aspirant, vânzător de asigurări,vânzător de cauciucuri, obstetrician amator, candidat politic fără succes, operator de benzinărie, administrator de hotel și, în cele din urmă, patron de restaurant.
A realizat că poate să construiască o afacere pe seama rețetelor sale în 1930, când avea 40 de ani și era angajatul unei benzinării din Corbin, Kentucky. A început să gătească acolo pentru călătorii înfometați care se opreau pentru benzină. Nu avea încă un restaurant, așa că ei mâncau direct pe o masă pe care o adusese el în benzinărie. A inventat atunci „înlocuitorul pentru masa de acasă” și a început să vândă sub acest concept mese complete pentru familiile ocupate. Numea afacerea „Masa de duminică, șapte zile pe săptămână.”
Într-un final, a reușit să își deschidă propriul restaurant, dar când a împlinit 65 de ani, o nouă autostradă i-a „furat” clienții care tranzitau șoseaua lângă care se afla restaurantul său. Tot ce îi mai rămăsese era o rețetă secretă de pui prăjit
Sanders a încercat să își vândă rețeta de pui de 1.009 ori înainte de a fi acceptată. A reușit în cele din urmă și, în 1955, încrezător în calitatea puiului său prăjit, s-a dedicat dezvoltării unui sistem de francize prin care să răspândească rețeta. În mai puțin de zece ani, mai mult de 600 de francize KFC erau răspândite în Statele Unite ale Americii.