„Îmi era dor de casă și i-am rugat să mă lase să mai fac o prăjitură. Eu sunt familist și am făcut prăjitura krantz, care îmi plăcea foarte mult”, povestește Flavian Dobre despre momentul hotărâtor, care avea să-i schimbe destinul. Era 2012 și el avea o bursă, în istoria religiilor, în Norvegia, fiind student la teologie. „Un francez, bucătar, mi-a spus: tu ai talent mare, trebuie să te duci să studiezi, că tu faci prăjituri suuuuper. M-a luat valul. M-am întors acasă și i-am spus tatălui meu: «Eu nu mai vreau să fac nicio facultate, vreau să mă fac cofetar»”.
Reacția tatălui său a inclus deopotrivă uluirea și refuzul; a încercat să îl convingă că menirea lui era legată de cariera de preot. „Dar nu am mai rezistat și am plecat în Franța, la Lenôtre École, cea mai mare școală de cofetari din lume, pe care am absolvit-o în nouă luni. Este un fel de universitate, e foarte greu să intri.” Pentru admitere, orice candidat trebuie să ducă un produs și există un interviu de selecție, iar candidatul trebuie să convingă evaluatorii că merită să fie primit. „Au văzut patosul meu, la 18 ani, cred că asta i-a convins”. Studiile de la această școală pot fi absolvite într-un interval cuprins între șapte luni și doi ani și jumătate; lui Flavian Dobre i-au fost de-ajuns nouă luni, „atât de îndârjit am fost să fac acest lucru”.
Citește continuarea pe Businessmagazin.ro