Dacă acestea nu au avut nici un efect, află că anumite condimente, pe care și tu le folosești foarte des la prepararea mâncărurilor, pot să te ajute să scapi de astfel de neplăceri. Să vedem care sunt acestea!
Ghimbir contra acidității
Ceaiul de ghimbir este excelent în astfel de situații. Adaugă o linguriță de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă la 200 ml de apă fierbinte, lasă la infuzat 10 minute și apoi bea ceaiul obținut. Ghimbirul are capacitatea de relaxa mușchii ce susțin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac să nu fie împins către esofag, notează CSID.
Scapă de crampe cu cimbru
Crampele la stomac pot avea numeroase cauze, însă cea mai frecventă este indigestia, apărută ca urmare a unei mese copioase sau bogată în grăsimi. Pentru a contracara aceste efecte, este recomandat un condiment banal, folosit de numeroase gospodine în bucătprie, și anume cimbrul. Ia o linguriță de cimbru, macerează-l înr-o lingură de apă rece, timp de 5 minute, apoi introdu acest macerat în 250 ml de apă clocotită, lasă la infuzat 15 minute, strecoară și consumă 2 căni pe zi din băutura rezultată. Vei observa că problemele de stomac vor dispărea ca prin minune.
Citește în continuare pe CSID.