Prima pagină » Magazin » Aceștia sunt cei mai STRESAȚI angajați

Aceștia sunt cei mai STRESAȚI angajați

Aceștia sunt cei mai STRESAȚI angajați
Jurnaliștii sunt cei mai mari băutori de cafea, consumând mai multe cești cu această băutură pe zi decât oricare altă persoană care lucrează în alt domeniu, cauza principală fiind stresul de la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 10.000 de persoane, informează theguardian.com.

Astfel, 70% dintre participanții la studiu au spus că, în cazul în care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectată. Mai mult decât atât, 85% dintre respondenți au spus că beau cel puțin trei cești cu cafea pe zi.

„Se pare că a consuma cafea este o necesitate la locul de muncă într-o mare varietate de profesii”, au declarat cercetătorii care au realizat studiul, publicat de Pressat.

„Cei mai mari consumatori, care beau peste patru cești cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnaliștii consumă cel mai mult, urmați îndeaproape de polițiști și profesori”, mai spun cercetătorii.

Un studiu realizat anul trecut, în decembrie, recomanda ca doza zilnică de cafea să nu depășească 200 de miligrane de cofeină, echivalentul a două căni sau patru cești cu cafea. Consumul unei cantități mari de cafea, doar pentru a scăpa de stresul provocat de o zi de muncă, poate avea consecințe asupra sănătății, putând provoca accidente vasculare cerebrale și probleme cardiace.

Noul studiu a mai arătat că 62% dintre respondenți sunt conștienți de aceste riscuri asupra sănătății.

Așadar, potrivit studiului realizat de Pressat, cei mai mari băutori de cafea în rândul populației britanice sunt jurnaliștii și personalul din mass-media, polițiștii, profesorii, instalatorii și lucrătorii comerciali, asistentele și personalul medical, directorii de companii, comercianții prin telefon, persoanele care asigură suportul IT, personalul care se ocupă de comerțul în cantități mici și șoferii.

Autor