Cercetătorii americani au descoperit că un chicken nugget, unul dintre cele mai populare produse fast-food, conține, pe lângă carnea efectivă, și grăsime, vase de sânge, nervi, oase și cartilaje ale puilor, scrie Daily Mail.
Richard deShazo și Steven Bigler, de la Universitatea din Mississippi, au studiat un chicken nugget de la un fast-food din SUA la microscop și au stabilit că acesta este format doar în proporție de 50% din mușchi, restul fiind grăsimi, vase de sânge, nervi și țesut epitelial. În cazul altui fast-food, chicken nugget-ul este format doar în proporție de 40% din mușchi, restul fiind un amestec de țesut adipos, conjunctiv și organic, dar și urme de oase.
Practic, specialiștii au comparat chicken nugget-ul cu un „super-glue”, spunând că denumirea de chicken nugget este înșelătoare, deoarece produsul conține de fapt mai multă grăsime decât carne.
Reprezentanții producătorilor de carne de pui din SUA spun că chicken nugget-ul este o sursă excelentă de proteine, în special pentru copii. Cu toate acestea, atât deShazo, cât și cunoscutul bucătar britanic Jaime Oliver au atras atenția că micuții au fost „spălați pe creier” de marile lanțuri de fast-food, consumțnd chicken nugget chiar dacă știu că acestea nu sunt sănătoase.
Mississippi, statul în care a fost făcut studiul cu privire la chicken nugget, are cea mai mare rată a obezității în rândul copiilor din SUA.