Alcoolul, dușmanul de temut al creierului

Publicat: 12 06. 2017, 18:23
Actualizat: 02 10. 2018, 12:40

În cadrul unui studiu desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, experții au analizat creierele a 550 de persoane cu vârstă medie împărțiți în trei categorii: băutori constanți, băutori ocazionali și abstinenți.

Conform Reuters, experții au descoperit că persoanele care consumă alcool în mod constant dezvoltă un risc crescut de atrofie hipocampică.

Persoanele care consumă mai mult de 30 de unități de băuturi alcoolice pe săptămână prezintă cel mai mare risc, însă chiar și cei care consumă băuturi alcoolice moderat (între 14 și 21 de unități pe săptămână) se expun acestui risc.

O unitate înseamnă 10 mililitri (ml) de alcool pur. Un pahar mare cu bere conține circa două unități de alcool, o sticlă cu vin are în jur de nouă unități de alcool, iar un shot de băutură spirtoasă de 25ml are o unitate.

„Nu am descoperit niciun efect pozitiv al consumului moderat asupra creierului”, conform studiului. Cercetătorii din cadrul Universității Oxford și University College London au afirmat că rezultatele infirmă limitele impuse de anumite state asupra consumului moderat de alcool.

Citește continuarea în Descoperă