Alimentele degresate pot afecta silueta. Iată cum
Dacă aveți în față un produs sărac în grăsimi și un altul plin de grăsimi, în alegeți pe primul pentru a vă asigura că nu puneți kilograme în plus, nu-i așa? Ei bine, greșiți! Specialiștii atrag atenția că low-fat și fat-free nu înseamnă întotdeauna mai puține riscuri pentru siluetă, iar în multe alimente, grăsimea este înlocuită cu zahăr, adică cu calorii. Multe!
„Oamenii nu-și dau seama că alimentele degresate sau conținând-o în cantitate mică nu sunt întotdeauna și sărace în calorii”, susține Brian Wansink, cercetător și doctor în științe medicale, unul dintre autorii cărții Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think.

Gustările low-fat au cu circa 11% mai puține calorii decât variantele cu grăsime, nu mai puține, cum am fi cu toții tentați să credem.
În studiul Can ‘Low-Fat’ Foods Lead to Obesity, apărut în 2006, în publicația Journal of Marketing Research, se demonstra cum alimentele low-fat nu vor rezolva niciodată problema obezității globale.
Vezi aici ce impact poate avea asupra siluetei consumul de alimente degresate