Sfecla roșie este cunoscută pentru proprietățile sale benefice pentru organism, nu numai în sezonul rece, dacă este consumată cu moderație, în cure decise împreună cu un specialist.
Sunt legende în care sfecla roșie este supranumită „alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge, a celor hepatice și chiar în cazul tumorilor.
Un kilogram de sfeclă roșie costă în prezent cam doi lei, iar o bucată cântărește aproximativ 200 de grame, deci cu 40 de bani poți obține multe beneficii pentru sănătate.
Sfecla roșie poate cumpărată ușor și consumată pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece, atât în stare crudă, cât și preparată, și reprezintă un supliment nutritiv miraculos pentru organism, potrivit Medcenter.
Dacă este fiartă însă, arată cercetările științifice, sfecla roșie pierde mare parte din proprietățile nutritive și curative pentru care este indicat să o consumăm.
Totuși, prin metabolizarea sfeclei roșii consumată crudă, rezultă concentrații puternice ale substanțelor din care aceasta este alcătuită și de aceea, se recomandă consumul în cantități limitate.
Potrivit sursei citate, curele cu sfecăa rosie pot fi urmate între 2 săptămâni și maximum două luni, doar la recomandarea medicului, pentru că, ăn unele cazuri, consumul exagerat de sfeclă roșie ar putea cauza apariția unor stări de greață.
Specialiștii recomandă să includem în alimentația zilnică 100-150 de grame de sfeclă roșie crudă.