Alimentul care îți poate reduce șansele de a deveni tată
Șunca și cârnații ar putea reduce calitatea spermei, diminuând șansele bărbaților de a deveni tați, scrie Daily Mail.
Cercetătorii spun că în carnea roșie se găsesc multe tipuri de pesticide și alte substanțe care interferează cu hormonii. Pe de altă parte, peștele este bogat în zinc și ar putea îmbunătăți calitatea spermei bărbaților.
Specialiștii au analizat stilul de viață a 156 de bărbați care fac tratamente de fertilizare in-vitro. Cei care au declarat că mănâncă mai multe tipuri de carne roșie aveau numai 5,5% dintre spermatozoizi de formă „normală”, în timp ce, în cazul celor care consumă pește, procentul este de 7,2. În plus, calitatea spermei celor care mănâncă doar pește este mult mai mare decât a celorlalți.
Alți cercetători sunt sceptici, spunând că studiul este unul prea restrâns pentru a se putea trage concluzii legate de efectul cărnii consumate asupra spermei și a spermatozoizilor.