Ambalajul comestibil, invenția prin care cercetătorii încearcă să reducă risipa de alimente și platic
Materialul este creat dintr-o proteină din lapte, caseină, care va ajuta la prevenirea alterării alimentelor, potrivit oamenilor de știință de la U.S. Department of Agriculture.
Gustul acestuia nu este unul pronunțat, însă pot fi adăugate arome naturale, vitamine, probiotice și alți nutrienți, susțin aceștia.
Ambalajul biodegradabil arată ca folia de plastic pe care o folosim astăzi protejează însă de 500 de ori mai bine mâncarea, afirmă cercetătorii americani.
30-40% din mâncarea produsă la nivel mondial nu ajunge să fie consumată pentru că se alterează după recoltare, în timpul transportului, în frigiderele oamenilor sau este aruncată de suprmarketuri.
Cu toate acestea, aproape un miliard de oameni nu au ce mânca, potrivit datelor ONU, scrie Gustarte.ro
Reducerea la jumătate a deșeurilor alimentare pâna în 2030 face parte dintr-o strategie globală adoptată de liderii lumii în 2015.
Oamenii de știinta americani vor de asemenea să reducă serios cantitatea de plastic care ajunge la gunoi în fiecare an.