Prima pagină » Magazin » Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei

Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei

Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei
Bistrițeanul Lucian Stoian (35 de ani), ocupantul locului 5 la Campionatul mondial de acrobații cu aluatul de pizza, desfășurat în 2012 la Paris, a dezvoltat într-un mod inedit tehnica rotirii aluatului de pizza, scrie Yahoo.ro. Bărbatul a "jonglat" cu mileurile din casa mamei sale.

Stoian s-a apucat de făcut pizza în anul 2000, pe când era student și avea nevoie de un venit suplimentar pentru a se întreține în perioada studiilor la Cluj. Îndrăgostit de tehnica învârtirii aluatului de pizza, bărbatul s-a perfecționat în țară, apoi în Anglia și Franța.

Tânărul, care acum locuiește la Cluj, este cunoscut nu numai pentru pizza delicioasă pe care o gătește, ci și pentru acrobațiile pe care le face cu aluatul. „Ține foarte mult de practică și de pasiune. La început, țin minte că mi-a făcut mama mileuri rotunde, pe care le udam, pentru a le face mai grele, și exersam. Acum sunt tot felul de nebunii special făcute pentru a putea exersa, cum ar fi imitațiile de aluat din silicon”, explică Stoian.

În prezent, bărbatul reușește să învârtă chiar și trei aluaturi concomitent, pe care ulterior, dacă nu le scapă pe jos, le bagă în cuptor. La concursurile la care participă, se punctează dexteritatea, viteza, spectaculozitatea și creativitatea, spune Stoian. În ultimii ani, de când fenomenul a luat amploare, bărbatul e invitat în diverse restaurante pentru a le împărtăși bucătarilor din secretele sale, scrie Yahoo.

În restaurantul pe care Stoian l-a deschis la începutul acestui an în Cluj, clienții pot gusta sortimente de pizza de care nu s-a mai auzit până acum în România: cu miere, cu nuci, cu smochine sau prune uscate.

La concursurile desfășurate în țară, Stoian nu prea are rival: a luat locul 1 la secțiunea pizza creativă de la Campionatul național de pizza și locul 2 la secțiunea pizza clasică din cadrul aceluiași concurs.

Recomandarea video

Mediafax
Cu cât s-au scumpit sărbătorile românilor? Fiscaliști: Masa tradițională de Crăciun, bradul și cadourile „modeste” costă 500 de euro în 2025
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
BREAKING | Tavanul unui hotel din Sibiu s-a prăbușit peste turiștii din locație. Primele imagini cu dezastrul din locație
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Nicușor Dan a gustat colăcei în timp ce colindătorii cântau la Cotroceni. Mirabela Grădinaru nu a cedat poftelor
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Ce boli avea Mălina Guler? Diagnosticele care i-au mâncat viața
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Nicolae Ceaușescu și recordurile vânătorești