Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria și Cehia, berea consumată în cantități moderate poate avea proprietăți anti-inflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de îmbătrânire.
„Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe lângă industria berii, și în industria farmaceutică. Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate. Mai mult, doamnele care obișnuiesc să bea bere au un motiv în plus să se bucure de băutura lor favorită pentru că aceasta poate întârzia chiar efectele îmbătrânirii”, declară dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, într-un comunicat remis gândul.
În studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influența producția de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii, ca și nivelul de triptofan, aminoacid esențial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamațiilor.
Sprijinind descoperirile cercetătorilor austrieci, oamenii de știință din Republica Cehă au adus la rândul lor în atenția publicului rezultatele unui studiu care demonstrează ca un consum moderat de bere încetinește procesul de îmbătrânire și, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord în rândul bărbaților.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.
Citește cele mai importante știri ale zilei pe gandul.info