Bloggerii culinari au gătit pentru principesa Margareta
Înainte de prezentarea fastuoasă a felurilor de mâncare, a avut loc momentul preparării acestora, de către cei cinci participanți, așezați cuminți, fiecare la bancul lui de lucru.
Astfel, Andreea Jugănaru a ales unul dintre cele mai sofisticate feluri de mâncare – sos de mango și rodii cu somon la cuptor. În „Cartea regală de bucate”, scrisă de principesa Margareta, această rețetă aparține mezinei familiei, principesa Maria. Pe lângă ingredientele exotice ale rețetei regale – mango, semințe de rodie și coriandru -, Andreea Jugănaru și-a adus și „atingerea personală”. Pentru a da un suflu și mai proaspăt rețetei, ea a adăugat vin de rodie.
Andreea Jugănaru scrie la un blog care are ca temă mâncarea chinezească. În acest domeniu, ea spune că nu are foarte mult spațiu pentru improvizație. În bucătăria Casei Regale se descurcă de minune, amestecând într-un bol semințe de rodie și mango. Andreea spune că a ales rețeta cu somon pentru că îi place foarte mult peștele, dar rețeta din „Cartea regală de bucate” pe care a încercat-o și a savurat-o de cele mai multe ori a fost tarta cu lămâie. Următoarea sa oprire gastronomică regală va fi înghețata cu cafea.
Cei cinci bloggeri au fost vizitați în bucătărie de principesa Margareta, care, la finalul serii, le-a oferit diplome. Astfel, au fost premiați următorii bloggeri culinari: Anca Fodor, Andreea Jugănaru, Antonina Sociu, Brândușa Scheau și Mihai Lambru.
Prin intermediul proiectului Passion4Cooking, inițiat de Electrolux, cei cinci food bloggeri au avut astfel ocazia să-și demonstreze măiestria culinară în bucătăria regală a Palatului Elisabeta și să ia cina împreună cu principesa Margareta.
În cele peste 200 de pagini, volumul „Carte regală de bucate” cuprinde, pe lângă rețete și portrete ale unor personaje, fotografii ale mâncărurilor prezentate și imagini cu membri ai familiilor regale din Europa. Volumul se încheie cu o lecție de bune maniere în timpul mesei.