CANNES 2012. Nicole Kidman, Brad Pitt, Marion Cottilard – printre starurile așteptate pe covorul roșu

CANNES 2012. Nicole Kidman, Brad Pitt, Marion Cottilard - printre starurile așteptate pe covorul roșu
Publicat: 14/05/2012, 15:28
Actualizat: 08/06/2012, 17:32

Celebrând cinematografia internațională, Festivalul de Film de la CANNES 2012, care debutează miercuri, atrage în mod irezistibil pe covorul roșu din fața Palais des Festivals et des Congrès o pleiadă de celebrități și actori de renume, ca Marion Cotillard, Nicole Kidman și Brad Pitt, informează AFP.

Pe Croazetă, staruri vor juriza alte staruri: alături de regizorul italian Nanni Moretti, președintele juriului, vor juriza competiția oficială actorul scoțian Ewan McGregor, actrița germană Diane Kruger și creatorul de modă francez Jean-Paul Gaultier.

Ei vor alege câștigătorul Palme d’Or din cele 22 de filme din competiție, între care se află și „Paperboy”, cu Nicole Kidman în distribuție. Actrița australiană va putea fi văzută la Cannes și în filmul „Hemingway & Gellhorn” (proiectat în afara competiției), în care joacă alături de britanicul Clive Owen.

Brad Pitt va fi văzut în pelicula „Killing them softly”, iar Marion Cotillard, supranumită „Angelina Jolie a Franței” de publicația americană The Hollywood Reporter, va fi prezentă cu filmul „De rouille et d’os”, în care joacă alături de belgianul Matthias Schoenaerts, un actor care ar putea deveni revelația ediției din acest an a festivalului.

Partenerii de viață ai celor două staruri, Angelina Jolie și Guillaume Canet, ar putea fi și ei prezenți la Cannes, pentru a-și sprijini „jumătățile”.

Eva Mendes va fi în competiție cu „Holly Motors” și ar putea fi însoțită pe covorul roșu de Ryan Gosling, iubitul ei și revelația ediției precedente a festivalului, grație rolului din „Drive”, film recompensat cu premiul pentru regie în 2011.

Încă din seara de deschidere, „Moonrise Kingdom” ar putea crea un veritabil „ambuteiaj” de staruri, dacă actorii principali din distribuție – Bill Murray, Edward Norton, Bruce Willis, Tilda Swinton și Frances McDormand – vor alege să vină la Cannes.

Din tânăra gardă, iubiții din saga cu vampiri „Twilight”, Robert Pattinson și Kristen Stewart, vor fi prezenți cu filmele „Cosmopolis”, respectiv „On the road”. Adaptarea cinematografică a cărții lui Jack Kerouac ar putea să o aducă la Cannes și pe Kirsten Dunst, recompensată cu premiul pentru interpretare în 2011, pentru rolul din „Melancholia”.

Și americanul Zac Efron, aflat pe afișul peliculei „Paperboy” cu John Cusak și Matthew McConaughey, ar putea face prima lui baie de mulțime la Cannes în acest an.

Actorul american Shia LaBeouf va veni la Cannes pentru a-și prezenta primul său scurtmetraj, „HowardCantour.com”, fiind prezent și în competiție cu „Lawless”, alături de Jessica Chastain, actrița care s-a remarcat și în 2011 în „The Tree of Life”, filmul care a primit Palme d’Or anul trecut.

Dintre starurile franceze se remarcă Bérénice Béjo – actrița principală din „The Artist” – care va fi prezentatoarea principală a galelor de deschidere și de închidere a festivalului, dar și Charlotte Gainsbourg, care va reveni la Cannes cu pelicula „Confession d’un enfant du siècle”, proiectată în secțiunea Un Certain Regard, în care joacă alături de rockerul britanic Pete Doherty.

Isabelle Huppert va fi prezentă cu două filme – „Amour” și „In another Country” -, Juliette Binoche cu unul singur („Cosmopolis”), iar Sandrine Bonnaire va prezenta la Cannes lungmetrajul ei de debut „J’enrage de son absence”, cu William Hurt și Alexandra Lamy în distribuție. Sandrine Bonnaire va veni pe Croazetă însoțită de soțul ei Jean Dujardin, recompensat cu Oscar pentru prestația sa din „The Artist”.

Actorul și regizorul american Sean Penn va veni la Cannes pentru a organiza o gală de caritate cu scopul de a strânge fonduri pentru Haiti.

În plus, 35 de femei celebre care au fost imaginea brandului L’Oréal vor fi prezente în acest an la Cannes. Printre ele se numără nume sonore precum Jane Fonda, Aishwarya Rai, Inès de la Fressange, Leïla Bekhti, Eva Longoria, Andy MacDowell, Julianna Margulies, Gong Li.

Din rândul legendelor în viață, Robert De Niro – președintele juriului din 2011 – și Roman Polanski vor prezenta în secțiunea Cannes Classics versiunile restaurate ale filmelor „A fost odată în America”, respectiv „Tess”, în prezența actriței Nastassja Kinski.

Anul acesta, România este reprezentată în competiția oficială de filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiția oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d’Or obținut cu drama „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Regizorul Paul Negoescu participă la ediția de anul acesta a Festivalului de la Cannes, în secțiunea Semaine de la Critique (17 – 25 mai), cu filmul independent „Orizont”.

De asemenea, proiectul „Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, a fost selecționat pentru Atelierul 2012 al secțiunii Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes, unde au fost alese 15 proiecte din 15 țări, ale căror regizori vor participa la eveniment, între 18 și 25 mai, în timp ce filmul de școală „Tabăra din Răzoare”, în regia lui Cristi Iftime, a fost ales în secțiunea Cinéfondation.

Cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se desfășoară în perioada 16 – 27 mai.

Florin Badescu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
A murit unul dintre cei mai iubiți actori români. A jucat în zeci de filme...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Oamenii de știință au descoperit originile fierului metalic de pe Lună
×