Cântăreața Hélène Ségara, diagnosticată cu o maladie rară

Cântăreața Hélène Ségara, diagnosticată cu o maladie rară
Publicat: 17/10/2013, 18:42
Actualizat: 31/07/2014, 16:28

Cântăreața franceză Hélène Ségara a dezvăluit într-un interviu recent faptul că suferă de o maladie autoimună, cu care a fost diagnosticată în urmă cu șase luni, informează lefigaro.fr.

Victimă a curiozității maladive a mass-media, după apariția ei într-o emisiune difuzată de postul de televiziune francez D8, cântăreața Hélène Ségara a vorbit într-un interviu acordat revistei Gala despre starea ei de sănătate.

Hélène Ségara a reapărut în mass-media franceză după o perioadă de pauză, mai întâi pentru că a lansat un disc cu coveruri după piese interpretate de Joe Dassin, intitulat „Et si tu n’éxistais pas”. Acesta nu a fost însă singurul motiv pentru care artista franceză a ținut prima pagină a ziarelor franceze în ultima vreme. Fanii artistei s-au declarat îngrijorați pentru starea ei de sănătate, după participarea cântăreței la emisiunea „Touche pas à mon poste”, prezentată de Cyril Hanouna, pe postul D8. Hélène Ségara a apărut în această emisiune cu fața foarte umflată, fapt care a generat o multitudine de zvonuri în presa franceză. Răspunsul ei nu a întârziat, cântăreața precizând de curând că urmează un tratament medical pe bază de cortizon.

În urmă cu câteva zile, artista a vorbit în premieră despre această perioadă dificilă din viața ei într-un interviu acordat revistei Gala. Cântăreața franceză a declarat: „În urmă cu șase luni, m-am trezit că nu mai vedeam nimic cu ochiul stâng”.

Hélène Ségara spune că a fost transportată de urgență la spitalul Hôtel-Dieu din Paris. „După ce am făcut toate analizele posibile, inclusiv puncții lombare, RMN și ecografii, am sfârșit prin a cunoaște un renumit profesor care m-a diagnosticat cu o maladie foarte rară”, a adăugat cântăreața.

Artista nu a dezvăluit însă în acel interviu numele bolii cu care a fost diagnosticată. „Nu este nici scleroză în plăci, nici poliartrită. Această boală nu ucide, din fericire”, a subliniat cântăreața, pentru a-și liniști admiratorii, care au aflat cu această ocazie că artista lor preferată nu s-a vindecat însă complet. „Mi-am recuperat o parte din vedere la ochiul drept. Ochiul stâng a putut fi salvat”, spune cântăreața. Hélène Ségara recunoaște că această situație poate să devină un handicap pe plan artistic și că acea boală ar putea să o deranjeze în timpul concertelor.

Descoperită de producătorul francez Orlando, fratele celebrei Dalida, Hélène Ségara a debutat cu albumul „Coeur de verre”. Albumul de debut a fost foarte bine primit în Franța și Belgia. Astfel, vocea puternică și caldă a făcut-o remarcată de marele tenor italian Andreea Bocelli. În anul 1999, Hélène Ségara a cântat în duet cu Andreea Bocelli versiunea franco-italiană a melodiei care a dat titlul albumului „Vivo per lei”, vândut în peste un milion de exemplare. A urmat rolul frumoasei Esmeralda, din piesa de teatru muzical „Notre Dame de Paris”, care a cunoscut un succes fenomenal în toată lumea.

De-a lungul timpului, vocea puternică și catifelată a cântăreței a răsunat pe cele mai mari scene din Franța, Belgia, Rusia, Ucraina, Maroc, Liban, Elveția și Canada. Prin timbrul deosebit al vocii, sensibilitatea, eleganța, și finețea ei, Hélène Ségara a reușit mereu să creeze o legătură unică cu publicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor