Care este cel mai murdar obiect dintr-un restaurant
Cel mai indicat este să te speli pe mâini imediat după ce ai consultat meniul. Paginile lui sunt atinse de zeci de oameni zilnic și nimeni nu îl curăță, mai ales dacă este din hârtie. Pentru siguranța clienților meniurile ar trebui să fie plastifiate pentru a putea fi șterse la intervale regulate de timp sau, dacă sunt din hârtie, să fie schimbate din când în când, scrie Gustarte.ro.
Unele restaurante au căutat să rezolve această problemă. În fiecare zi șterg meniurile cu dezinfectant, potrivit declarațiilor publicate de angajați pe site-ul Reddit. Oricum, din momentul în care este șters până ți-l pune ospătarul în mână va trece pe la foarte multe persoane, așa că nu te baza prea tare pe acest lucru.
Un studiu realizat la cererea unui televiziuni americane citat de Reader”s Digest a demonstrat că meniul unui restaurant conține 185.000 de bacterii, de 16 ori mai mult decât solnița. Aceasta este al doilea cel mai murdar obiect dintr-un restaurant.