Oul nu este doar un aliment de sine stătător, ci și un ingredient pentru o mulțime de preparate. În mod firesc, dorim să consumăm cele mai sănătoase variante de ou și așa a apărut întrebarea: Care este mai bun: oul cu coajă albă sau cel cu coajă maronie? Iată care sunt diferențele dintre ele!
Ouăle cu coaja înschisă la culoare vin de la găini obișnuite la fel ca cele cu coajă albă. Rasa din care face parte galinaceea determină culoarea cojii oului. ,,Culoarea este dată de factori genetici „, potrivit unei concluzii a Universității de Stat din Michigan. Ca o regulă generală, culoarea pe care o are lobul urechii găinii poate spune ce culoare vor avea ouăle.
Cele cu lob alb fac ouă albe și cele cu lob roșu, așa cum era de așteptat, ouă cu coaja mai închisă la culoare. Acestea sunt cele mai comune variante, dar există altele cu adevărat ciudate. De exemplu, găinile din rasa Ameraucana fac ouă cu coajă albastră, iar cele din rasa Olive Egger ouă verzi.