Prima pagină » Magazin » Cât de departe pot ajunge fricile oamenilor. Cele mai ciudate fobii legate de mâncare

Cât de departe pot ajunge fricile oamenilor. Cele mai ciudate fobii legate de mâncare

Cât de departe pot ajunge fricile oamenilor. Cele mai ciudate fobii legate de mâncare
Detalii în articol

Pare amuzant, dar sunt probleme care le afectează viața, unele dintre ele putând duce chiar și la deces.

Acerbofobia—frica de alimente acre

Nu suporți lămâile? Nu vrei nici măcar să te uiți la ele? Potrivit Enciclopediei de fobii, temeri și anxietăți probabil ai acerbofobie sau frică de alimente acre. Nu este foarte întâlnită și nici periculoasă. Trebuie doar să eviți tot ceea ce este acru.

Ovofobia—frica de ouă

Unul dintre personajele care au făcut istorie și sufereau de această fobie este Alfred Hitchcock. Potrivit publicației The Telegraf această fobie era doar una dintre multele probleme pe care regizorul pe are cu mâncarea. „Îmi este frică de ouă. Lucrul acela alb fără niciun fel de găuri..Ați văzut ceva mai revoltător decât un albuș de ou străpuns de un lichid galben”, a declarat Hitchcock.

Turofobia—frica de brânză

Nu poți mânca pizza, paste și tot ce conține orice fel de brânză te sperie. Se poate declanșa oricând și se manifestă prin stări de vomă.

Carnofobie—fobia de carne

Potrivit dictrinary.com, carnofobie vine de la cuvântul latin „carnalis” care înseamnă „trupesc”. Persoanele care suferă de carnofobie nu doar că nu pot mânca niciun fel de carne, ci au stări de rău și dacă miros sau simt că se gătesc preparate cu carne în apropiere. Fobia a apărut din cauza campaniilor tot mai intense privind drepturile animalelor.

Citește continuarea pe Gustarte!