Cât de ieftină e mâncarea la standul stradal din Singapore, decorat cu o stea Michelin, unde clienții așteaptă la coadă și câte trei ore
În ciuda faptului că Singapore este cel mai scump oraș (n.r – oraș-stat) din lume, găzduiește cea mai ieftină mâncare, decorată nici mai mult, nici mai puțin cu o stea Michelin. „Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle”, standul cu mâncare, situat în centrul complexului „China Town”, din Singapore, nu și-a mărit încă prețurile, deși a primit distincția culinară din vara anului 2016. Asta înseamnă că o farfurie cu deja faimosul pui gătit cu orez a rămas la prețul de 1.40 de dolari.
Față de celelalte standuri cu mâncare, cel deținut de bucătarul-șef, Chan Hong Meng, se mândrește în prim-plan cu o placardă pe care este trecută decorația primită. Patronul mărturișeste că a învățat tainele rețetei, care i-a adus faima internațională, în 1989, când lucra pentru un bucătar-șef, în Hong Kong.
„Am considerat că această rețetă, față de toate celelalte, avea un real potențial să iasă în evidență. Mi-a plăcut din prima modul în care era preparată. Dar acum, pregătirea ei arată altfel, pentru că am adăugat anumite ingrediente”, mărturisește, pentru CNTraveler, Chan Hong Meng.
Clienții așteaptă, de obicei, la coadă și câte trei ore pentru a gusta din preparatele lui Chan, care a intrat pe piața de profil în 2009.
Însă, pentru cei care nu doresc să cumpere de la standul stradal, pot merge la restaurantul lui Chan, „Liao Hawker Chan”, care este la doar trei minute distanță și care s-a deschis în noiembrie și are în meniu aceleași preparate, dar și alte feluri de mâncare tradiționale. Pentru același pui cu orez, prețul este la fel de redus, respectiv 2.66 de dolari, însă ceea ce lipsește este steaua Michelin.