Cât de periculos este CARAMELUL din băuturile acidulate asupra sănătății
Băuturile carbogazoase de tip cola reprezintă cel mai popular tip de băutură din Statele Unite, atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Medical Daily scrie că toți cei care obișnuiesc să bea acest tip de băutură se expun unor riscuri ce au o serie de consecințe asupra sănătății.
Datele unui studiu publicat în cel mai recent număr al jurnalului Plos One arată că ingredinetele ce se regăsesc în astfel de băuturi predispun la afecțiuni oncologice. „Cei care consumă băuturi carbogazoase sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi de cancer din cauza unui ingredient care este adăugat doar din considerente estetice, nu gustative. Este vorba de caramel, ingredientul care oferă băuturii de tip cola culoarea specifică”, a declarat Keeve Nachman, directorul de la Food Production and Public Health Program at the Center, autor al studiu, în cadrul unei conferințe de presă.
Citește continuarea în descopera.