Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum
Conform Descoperă, experții au notat că există dificultăți în stabilirea tendințelor pe termen lung. Singurul risc este legat de dăunătorii care dezvoltă rezistență la culturile modificate genetic. De asemenea, a fost descoperit că nu a existat o creștere semnificativă a productivității de la culturile modificate genetic.
Ei au descoperit că progresele moderne în ingineria genetică se estompează în linii clare de distincție între plantele modificate genetic (GE) și organismele crescute în mod convențional.
Raportul a fost întocmit de către un grup de 20 de oameni de știință, care au început examinarea tuturor probelor în urmă cu mai bine de doi ani. Ei au avut sprijinul Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină a SUA. De la începutul studiului, au fost analizate aproape 900 de publicații și studii din ultimele două decenii referitoare la soia, porumb, bumbac (care sunt aproape toate culturi comerciale modificate genetic). Studiul a analizat discursurile a 80 de vorbitori de la trei ședințe publice, peste 700 de comentarii de la public pentru a oferi o perspectivă asupra problemelor care privesc populația generală.
Raportul precizează că reglementarea noilor alimente ar trebui să nu fie pur și simplu despre modul în care acestea sunt produse, ci în funcție de produsul în sine. Acest lucru înseamnă că testele de siguranță pentru produse noi ar trebui să fie făcute în exact același mod, ca cele ale plantelor reproduse convențional.
Ei au descoperit că în timp ce multe atribute au fost adăugate la aceste culturi, cum ar fi termenul de valabilitate mai lung și conținutul de vitamine mai mare, numai două caracteristici au devenit un lucru obișnuit și pe larg utilizat: unul care le conferă rezistență la erbicide și al doilea care le face toxice pentru insecte.
Citește în continuare pe Descoperă