Prima pagină » Magazin » Câți lei costă două ouă ochiuri la „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Câți lei costă două ouă ochiuri la „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

Câți lei costă două ouă ochiuri la „Lacrimi și Sfinți”, restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi

De câte ori nu ați ales la micul dejun ouă ochiuri? Sunt un preparat care se gătește rapid, e ieftin și la îndemâna oricui dornic să aibă o masă care să îi potolească foamea vreme de mai multe ore. Totuși, cât costă această mâncare la restaurant?

La magazin, un ou se vinde cu circa un leu, dar el ajunge în farfuriile celor care iau masa în oraș la un cost chiar și de 20 de ori mai mare.

De exemplu, la „Lacrimi și Sfinți”, localul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi, două ouă ochiuri costă nu mai puțin de 22 de lei. E adevărat că nu sunt aduse în farfurie pur și simplu, ci alături de o mâncărică de măcriș și de ceapă caramelizată, conform meniului restaurantului.

„Lacrimi și Sfinți” e un local unde rețetele vechi sunt reinterpretate.

„Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici”, conform descrierii de pe site-ul restaurantului.

Potrivit sursei citate, filozofia bucătăriei „Lacrimi și Sfinți” este una bazată pe sustenabilitate, inovație și tradiție.

„Fiecare ingredient ce intră în compoziția meniului nostru a fost ales ținând cont de următoarele principii: să fie local, să fie pe cât posibil de sezon și să fie cultivat sau crescut în condiții naturale. Mircea Dinescu pledează pentru redescoperirea furnizorilor autohtoni capabili să aducă în farfurie savoare autentică. Acest lucru reprezintă tradiția din bucătăria noastră. Inovația vine din inspirația de a mixa ingrediente, uneori contrarii, și din reinterpretarea unor rețete vechi într-o manieră nouă, cu o tehnică nouă”, menționează reprezentanții restaurantului.

Recomandarea video

Mediafax
Calculator Impozit Auto 2026. RAR explică unde este trecută norma EURO, în funcție de CIV
Digi24
VIDEO De ce s-au bătut două femei la Timișoara: un influencer din campania lui Călin Georgescu, în mijlocul scandalului
Cancan.ro
EXCLUSIV | Imagini SFÂȘIETOARE la mormântul Ștefaniei Szabo, în prag de Crăciun. Omagiul care îți rupe sufletul
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Fără punte: premierul Bolojan elimină o zi liberă
Mediafax
Programul marilor lanțuri de magazine de Crăciun 2025. Care sunt zilele în care vor fi închise și când vor avea programul redus
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Consilierul de la Kremlin care a refuzat ordinul lui Putin și a încercat să oprească războiul din Ucraina. Era pregătit să fie împușcat
Cancan.ro
De ce ar fi murit mama Mihaelei Rădulescu, de fapt. Văduva lui Felix Baumgartner, primul mesaj oficial: 'Nu a fost bolnavă'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Funicularul, ingineria care face accesibile pantele imposibile