Prima pagină » Magazin » Ce alimente NU trebuie să mănânci seara dacă vrei să nu te îngrași

Ce alimente NU trebuie să mănânci seara dacă vrei să nu te îngrași

Ce alimente NU trebuie să mănânci seara dacă vrei să nu te îngrași
Dacă vrem să câștigăm bătălia cu kilogramele, masa de seară trebuie să devină o amintire. Nutriționistul Luminița Florea precizează pentru Gândul care sunt alimentele pe care e indicat să le evităm la cină.

„Masa de seara poate fi opțională într-o dietă echilibrată, asta dacă am reușit să acoperim cel puțin două mese principale (mic dejun și prânz) și una-două gustări de-a lungul zilei respective. De cele mai multe ori se întâmplă însă să fie singura și cea mai consistentă masă a zilei pentru o persoană și ,din păcate, o rețetă ,,de succes” pentru creșterea în greutate pe termen lung. În acest mod,  îngrășarea nu va întârzia să apară mai devreme sau mai târziu)”, spune nutriționistul Luminița Florea pentru Gândul.

1 .Alimente care nu trebuie consumate seara:

– paine integrală/ cu semințe;

– cereale (tip muesli, boabe de grâu, orz, ovăz

– mămăligă/ preparată cu mălai, griș;

– paste făinoase din făină integrală;

– orez brun, nedecorticat;

– legume și leguminoase cu amidon (cartofi, mazăre, fasole boabe, linte, năut);

– hrișca; cuș-cuș; mei; quinoa;

– zahăr și derivate cu zahăr-prăjituri, bomboane, foietaje, creme, ciocolată, sucuri carbogazoase sau necarbogazoase;

– fructe și sucuri naturale;

– unt, smântână, brânzeturi grase (oaie, bivoliță, brânzeturi franțuzești, cașcaval);

– mezeluri cu carne tocată (crenvuști, parizer, tobă, salam, cârnați, cabanos, pateu);

– tocături cu grăsime (mici, chiftele, hamburgeri);

– oleaginoase (migdale, nuci, alune, fistic, caju, macadamia);

– alcool, cu moderație.

2. Alimente care se pot consuma seara:

– carne albă slabă, pește și derivate;

– ouă, cu moderație, ocazional;

– lactate și brânzeturi cu aport mediu de grăsime (maxim 16-18% grăsime);

– de evitat carnea roșie, bogată în grăsimi sau procesată;

– legume multe, crude, nepregătite termic, la grătar, sau doar ușor prelucrate, stil wok.