Cercetători de la Institutul de Cercetare în Sănătate Publică din Luxemburg, Facultatea de Medicina Warwick a Universității Warwick, Universitatea din Sudul Australiei și Universitatea din Maine au studiat datele provenite de la 1.153 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 și 69 de ani, după ce au consumat 100 de grame de ciocolată pe zi. Astfel, cercetătorii au descoperit că acele persoane prezentau un risc mult mai scăzut în ceea ce privește rezistența la insulină și afișau îmbunătățiri ale producției de enzime, cele care se fac responsabile de curățarea ficatului de toxine. Totodată, cei care consumaseră 100 de grame de ciocolată zilnic erau mult mai activi și se simțeau mai tineri.
„Având în vedere cercetările de până acum, inclusiv studiul nostru, produsele pe bază de cacao ar putea reprezenta o recomandare adicentă în dietele susținute pentru îmbunătățirea sănătății cardio-metabolice. Este important de deosebit produsele naturale din cacao de cele procesate pentru a evita, pe termen lung, creșterea în greutate”, afirmă unul dintre cercetători.