CE ESTE QUINOA. Scade riscul afecțiunilor cardiace și ajută la slăbit

Publicat: 17 12. 2013, 14:17
Actualizat: 29 07. 2014, 19:13

CE ESTE QUINOA. Quinoa este o plantă care face parte din familia cerealelor și care produce niște niște boabe mici, galbene și turtite. Spre deosebire de cerealele clasice, quinoa conține proteine, spun nutriționiștii care precizează că nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau îl depășește pe cel al multor tipuri de carne.

Această forma de proteină vegetală nu crește nivelul de colesterol din sânge și nu duce la rigidizarea arterelor. Mai mult, quinoa reduce cantitatea de grăsimi din sange și previne formarea plăcilor de aterom, reducând riscul de atac de cord. Consumul frecvent de quinoa, în special sub formă de germeni, scade riscul afecțiunilor cardiace.

Quinoa mai conține, pe lângă proteine sale unice, amidon, zaharuri, ulei (conținut ridicat în acid linoleic esențial), fibre, minerale și vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate în vitaminele A, C, D, E, K și vitamine din grupa B-urilor.

De asemenea, boabele de quinoa reprezintă o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, quinoa stimulează sistemul imunitar.

CE ESTE QUINOA a fost unul din cei mai căutați termeni în 2013 pe Google în România, la categoria „Ce este…”.