Petru Buiuca este primul „MasterChef” al României. El a câștigat competiția din 2012 cu o rețetă cu „greutate”, calcan cu germeni, orez și sosuri.
Buiuca recunoaște că de la câștigarea competiției a avut mai mult sprijin pentru a realiza lucrurile pe care și le-a dorit, dar că el, ca om, a rămas la fel.
„Deși am rămas la fel ca persoană și comportament, după Master Chef trebuie să recunosc că am devenit mai cunoscut și cu mai mult succes în orice inițiativă iau”, a spus el într-un interviu ProTV.
Din banii de la MasterChef și-a îndeplinit mai multe vise.
„Dacă e să mă gândesc la cum am cheltuit premiul: mi-am luat casă, mașină, am deschis un restaurant și l-am închis din lipsă de timp. Dar nu mă opresc aici. Am în plan deschiderea unui atelier de gătit pentru opt oameni și călătoresc foarte mult. Mă documentez gastronomic în timpul călătoriilor mele și am studiat deja bucătăriile din Spania, Polonia, Franța, Grecia”, a precizat el.
Cât despre secretul artei culinare, Buiuca spune că talentul este mai puțin important decât arta.
„60 la sută arta și 40 la sută tehnica, dar dacă nu cunoști perfect cele 40 de procente tehnice e irelevant cât de talentat sau creativ ești”, a comentat el.