Ce face Mircea Dinescu la o lună de la moartea soției: „Decât să mă internez la neurologie, mai bine gătesc”
Mircea Dinescu a trecut recent printr-un moment cumplit din viața lui: pierderea soției.
După ce și-a mai deschis un restaurant, pe lângă celelalte două pe care le avea, Dinescu a hotărât să fie el și patron și bucătar: „Decât să mă internez la neurologie, mai bine gătesc la restaurant”, a declarat Dinescu pentru profit.ro
„Eu sunt și patron, și bucătar. Aici mai fac eu câte o chestie, cum ar fi mâncărurile care se găseau la 1900 în România, chestiile astea care acum ne par exotice, cum e lintea, humusul, pentru că era influența balcanică a turcilor, după 500 de ani. Ce se găsea la bazarul din Istanbul se găsea și în București. Încerc să fac niște chestii mai deosebite, o cremă de ardei copt…”, a mai spus Dinescu.
Traducătoarea Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu și secretar literar al Teatrului Național București (TNB), a murit la vârsta de 58 de ani și a fost incinerată pe 30 octombrie 2019.