Ce premiu pune la bătaie show-ul Hell”s Kitchen – Iadul Bucătarilor

Publicat: 08 07. 2014, 17:45
Actualizat: 18 05. 2015, 20:42

Fie că sunt bucătari cu diplomă sau bucătari amatori, cei care cred că pot face ordine în Iadul Bucătarilor sunt aștepați la preselecțiile care vor avea loc week-endul acesta, pe 12 și 13 iulie, la hotel Pullman din București, începând cu ora 10.00.
Participanții sunt invitați să aducă cel mai bun preparat al lor, care să-i definească și totodată care să impresioneze juriul și să le aducă un loc în cadrul competiției. Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu sunt pregătiți să jurizeze la Antena 1 o competiție fără precedent, un show adresat tuturor pasionaților de bucătăreala, atât amatori, cât și bucătari profesioniști, care sunt gata să demonstreze că rezistă presiunii din bucătărie.

„Singurul ingredient pe care trebuie să-l ai la tine tot timpul este perseverența”, îi sfătuiește chef Scărlătescu pe cei care doresc să intre în Iadul Bucătarilor. „Noi, cei trei care au învățat România să jurizeze mâncarea – în restaurante, acasă, pe terase, la TV, oriunde. Suntem pregătiți să vă arătăm care este viața într-o bucătărie profesionistă și ce se ascunde în spatele unei farfurii perfecte”, a mai spus acesta.

La rândul lui, chef Bontea mărturisește: „Hell”s Kitchen este un format greu, dar unul de succes, un reality care arată exact ce se întâmplă într-o bucătărie profesionistă, îți dezvăluie toate provocările meseriei de bucătar. Service-ul a la carte este cel mai dificil și asta va fi cea mai mare provocare a concurenților – să se asigure că toți clienții veniți în restaurant vor primi la timp cele mai alese farfurii.” Iar chef Dumitrescu adaugă: „Concurenții de la Hell”s Kitchen trebuie să fie bătăioși, rezistenți la presiune, cu spirit de luptători, pentru că fiecare secundă din viața ta contează atunci când ești în bucătărie. În Hell”s Kitchen veți vedea exact cum arată viața unui bucătar profesionist și mulți dintre cei intrați în competiție vor trece prin provocări pe care nu le-au avut niciodată”.

Cei selectați să intre în această competiție vor locui într-o casă amenajată special pentru ei, lipită de restaurantul în care vor găti. Concurenții vor fi împărțiți în echipe și vor fi supuși în fiecare ediție la multe probe eliminatorii, pentru că „Hell”s Kitchen – Iadul Bucătarilor” înseamnă muncă sub presiune și luptă pentru supraviețuire în bucătărie.

„Hell”s Kitchen” este unul dintre cele mai longevive show-uri de cooking din întreaga lume. Produs în peste 50 de țări, printre care UK, SUA, Australia, Suedia, Portugalia, Italia, Rusia, Spania, Mexic sau China, „Hell”s Kitchen” a obținut rezultate impresionante la nivel de rating și cotă de piață, fiind un etalon în materie de show-uri de gen.

Creatorul formatului „Hell”s Kitchen” este celebrul Gordon Ramsay, unul dintre cei mai cunoscuți și mai de succes chefi din întreaga lume și un star internațional de televiziune. Restaurantele sale, 14 la număr, au adunat în total peste 15 stele Michelin, fiind pe lista celor mai exclusiviste locuri din lume.