Oamenii nu au mari așteptări vizavi de mâncarea din fast-food-uri, vor doar să fie caldă și gustoasă, scrie Business Insider.
Chiar și așa, unele lanțuri de restaurante prepară câteva produse pe care nici angajații nu le-ar mânca, motiv pentru care, persoane din interiorul unor mari fast-food-uri precum KFC, McDonald’s sau Subway, au întocmit o listă cu cele mai nocive preparate.
Potrivit acestora, produsele ar trebui evitate din cauza numărului ridicat de calorii ori din cauza condițiilor improprii în care sunt pregătite.
Iată câteva pericole care ne pândesc atunci când suntem pe punctul de a ne alege meniul într-un restaurant fast-food:
Seafood Salad de la Subway. „Prin „Seafood Salad”, ei înțeleg câteva bucăți de crab, cu multă maioneză. O adevărată bombă e atunci când clienții vor extra maioneză peste cea deja existentă”, povestește un angajat al lanțului de restaurante.
Sandvișurile cu pește de la Burger King. „Aveam patru cuve cu ulei în care prăjeam cartofii. Două două zile, când uleiul devenea negru, preparam acolo carnea de pui. După o săptămână de prăjit masiv în el, uleiul se făcea negru precum uleiul de motor, moment în care începeam să prăjim acolo fileul de pește”, mărturisește un alt angajat.
Chicken McNuggets de la McDonalds’s. „Am uitat 100 de bucăți de McNuggets într-un container mai mult timp. S-au topit. Le-am găsit în lichid.” povestește un alt angajat.
Pizza cu blat pufos de la Pizza Hut. „Îmi amintesc cum pregăteam blatul înghețat într-o tigaie plină cu ulei”, spune un fost angajat Pizza Hut.
Pieptul de pui de la Subway. „La începutul zilei, ni se spune să scoatem puiul din congelator și să îl punem în apă fierbinte, unde stătea toată ziua. La final, carnea este scoasă, stoarsă și apoi depozitată într-un container. A doua zi, procesul se reia”, povestește un lucrător într-un astfel de fast-food.
Crust Pizza de la Pizza Hut. „Fiecare crustă în parte este umplută cu mozzarella”, explică un angajat al lanțului, atrăgând atenția asupra numărului mare de calorii din acest produs.
Ceaiul de la McDonald’s. „Este mai mult zahăr în el decât apă”, recunoaște un angajat.
Salata Coleslaw de la KFC. „De cele mai multe ori, este amestecată de cineva care nu poartă mănuși”, este o altă mărturisire.
Chiar și burgerii vegetali sunt periculoși, potrivit unui angajat în fast-food. „Nu îi consumați, mai ales dacă o faceți din motive religioase! Sunt preparați cu ustensile care intră în contact cu produsele din carne”, mărturisește lucrătorul.