Ce se întâmplă când ții o felie de brânză topită deasupra focului. Zeci de internauți au făcut experimentul
Un clip ce redă experimentul inedit făcut de un bucătar mexican a devenit viral pe Internet în ultimele zile. Pentru a demonstra că anumite produse alimentare din comerț nu conțin prea multe ingrediente naturale și sunt chiar nocive pentru organism, Jose Raul Reyes a luat o felie de brânză marca Aurrera și a ținut-o pentru câteva clipe deasupra flăcării de la aragaz.
Spre surprinderea tuturor celor care au urmărit ulterior filmulețul, produsul nu s-a topit așa cum ar fi fost normal, ci a început să se înnegrească și să se întărească, precum plasticul, scrie The Mirror.
„Am încercat asta după ce un prieten mi-a spsu că aceste felii de brânză nu conțin cu adevărat brânză și că nu se topesc, apoi mi-a arătat ce se întâmplă când le ții deasupra focului”, a povestit Jose.
Experimentul lui Jose nu este însă singular. Totul a început, de fapt, la finele anului trecut, când un american a „testat” în același mod brânza feliată Kraft.
Ulterior, mai mulți internauți au făcut filmulețe similare, încercând astfel să lanseze un avertisment cu privire la pericolele pe care unele produse alimentare din comerț le reprezintă pentru sănătatea organismului.
Singurul producător care a răspuns criticilor aduse a fost Kraft, care a afirmat că, de fapt, brânza se topește atunci când este supusă unor temperaturi mai mici decât cele din experimentele amintite. Reprezentanții companiei au mai precizat că produsul lor nu dăunează în niciun fel organismului.