Potrivit Descoperă, există trei componente de bază ale digestiei. Primul include procesele mecanice care sunt necesare pentru procesarea produselor alimentare înainte de a le ingera – mestecatul.
Componentul numărul doi se concentrează pe enzimele sau proteinele din salivă și stomac, care ajută la descompunerea acelui aliment mestecat. Și ultimii, dar nu cei mai puțin importanți, sunt acizii, care dizolvă alimentele în particule care să poată trece confortabil prin intestine.
În mod tradițional, atunci când mănânci, dinții și limba lucrează împreună pentru a mărunți mâncarea. Apoi, mișcările musculare împing alimentele prin tractul digestiv, până când acestea ajung în stomac, unde sunt supuse acțiunii sucurilor gastrice.
Dar, în ce privește guma de mestecat, acest produs nu este proiectat pentru a fi digerat de către organismul uman, deoarece conține o bază naturală de cauciuc sau una sintetică, ceea ce îi conferă consistența unei gume de mestecat. Cauciucul butil, utilizat în mod obișnuit în producția gumei de mestecat, este un cauciuc sintetic folosit și în producția anvelopelor și mingilor de baschet.
În timp ce enzimele sunt capabile să descompună glucidele, uleiurile și alcoolii din guma de mestecat, baza de cauciuc este practic imună la aceste enzime.
Chiar și acizii din sucul digestiv nu pot dizolva baza de cauciuc, deoarece cauciucul este atât de rezistent încât este folosit la mănușile de protecție.
Ca urmare, o parte din gumă supraviețuiește tututor încercărilor din sistemului digestiv de a o digera.
Sursa: Descoperă