Ce se întâmplă în organismul tău când bei un pahar de lapte de migdale
Cât de sănătos este laptele de migdale?
Migdale sunt o sursă excelentă de minerale esențiale precum cuprul, manganul, magneziu, fosfor, zinc, calciu, dar și vitaminele A, B și E. Din doza recomandată zilnic de vitamine, 250 ml de lapte de migdale oferă 10% vitamina A, 25%vitamina D și 50% vitamina E! Vitamina D ajută și la îmbunătățirea sistemului imunitar și a functiilor celulelor nervoase.
Cuprul si manganul formează o parte esențială din diferite enzime antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi. Manganul ajută la producerea energiei din proteine și carbohidrați și este direct responsabil de menținerea unui nivel optim de energie. De asemene, este foarte important pentru sănătatea tiroide.
Consumul de lapte de migdale este benefic pentru sănătatea oaselor, a dinților și a inimii. Nenumărate studii au arătat că o deficiență de mang în organism poate fi o cauză un unui risc ridicat de atac cerebral vascular și alte afecțiuni cardiovasculare.
Citește în continuare pe Csid.ro.