Prima pagină » Magazin » Ce trebuie să știi înainte de a deveni vegan

Ce trebuie să știi înainte de a deveni vegan

Ce trebuie să știi înainte de a deveni vegan
Olivia Steer, Andy Moisescu, Andreea Raicu, Anca Țurcașiu, Monica Davidescu, Caludia Pavel (Cream), Paula Chirilă dar și Tina Turner, Bill Clinton, Liv Tyler, Demi Moore, Brad Pitt, Lenny Kravitz sau Kim Bassinger sunt doar câțiva dintre adepții regimului vegan

Regimul vegan câștigă tot mai mult teren în ultima perioadă. Vedete de la Hollywood, dar și din România sunt adeptele acestui stil de viață.

A fi vegan presupune să renunți la tot ce înseamnă carne, produse din carne, dar și alimente care provind de la animale, precum lactatele, brânzeturile și ouăle.

Pentru că organismul are nevoie de surse de calitate înaltă de proteine pentru a funcționa, unii specialiști în nutriție condamnă acest stil de viață și avertizează că o dietă bazată pe legume, leguminoase, semințe și fructe ar punea predispune la dezechilibre.

Olivia Steer, Andy Moisescu, Andreea Raicu, Anca Țurcașiu, Monica Davidescu, Claudia Pavel (Cream), Paula Chirilă, dar și Tina Turner, Bill Clinton, Liv Tyler, Demi Moore, Brad Pitt, Lenny Kravitz sau Kim Bassinger sunt doar câțiva dintre adepții acestui regim.

Pentru ca organismul să nu aibă de suferit, nutriționiștii oferă câteva ponturi pentru amatorii dietei vegan.

● Profită de suplimentele de vitamina B12. În general, aceasta se găsește în produsele de origine animală. O carență de vitamina B12 duce la oboseală accentuată, slăbiciune, depresie. Pentru că nu există surse vegetale care să conțină acest nutrient profită de suplimentele care conțin această vitamină.

● Carnea este o sursă bună de fier, dar cum aceasta lipsește din regimul vegan, nutriționiștii recomandă legumele, semințele de floarea soarelui, stafidele, și spanacul. Pentru o absorbție mai bună a fierului ai nevoie și de vitamina C, pe care o poți găsi în ardei roșu, citrice și broccoli.

● Găsește noi surse de proteine. Cele mai bune variante sunt soia, lintea, quinoa, fasolea și ciupercile. Pentru a substitui lipsa cărnii introduce aceste alimente în dieta zilnică.