Cea mai mare porție de varză a la Cluj din țară a fost gătită la un concurs internațional în aer liber
Cea mai mare porție de varză a la Cluj din România, de peste 400 de kilograme, a fost gătită, duminică, de o echipă de bucătari, la un concurs internațional în aer liber, publicul prezent fiind servit cu peste 2.000 de caserole cu această mâncare tradițională, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Echipa de 15 bucătari a restaurantului „Memo 10”, administrat de Primăria Cluj-Napoca, a pregătit începând de duminică dimineață, de la ora 5.00, ingredientele pentru varza a la Cluj, iar acestea au fost aduse în jurul amiezii la Concursul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, desfășurat în parcarea unui mall de lângă municipiu.
Bucătarii au turnat straturi succesive de varză, carne tocată, ardei, smântână, roșii și orez, într-un tavă de mari dimensiuni, iar la final au scris cu varză roșie numele restaurantului. Toată compoziția a fost apoi amestecată cu palete mari de lemn de către membrii juriului concursului.
Directorul restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vișan, a declarat că, la final, toată varza a la Cluj a fost servită publicului prezent.
„În acest an am pregătit varză a la Cluj, proiect la care au lucrat 15 bucătari. Dimineață la ora 5.00 am început activitatea de preparare. Produsul finit depășește 400 de kilograme, iar la rețeta tradițională am inclus varză, carne tocată de porc, orez, roșii, smântână și condimente, cimbru, mărar, paprika, ardei iute. Ingredientele au fost așezate în straturi, iar la final toată compoziția a fost amestecată și servită publicului. Au fost peste 2.000 de caserole de plastic pregătite pentru cei prezenți”, a spus Vișan.
Anul trecut, bucătarii restaurantului Primăriei Cluj-Napoca au pregătit la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber de la Polus cea mai mare porție de mămăligă cu brânză și slănină.
Vasile Măgrădean, vasile.magradean@mediafax.ro