McDonald”s a lansat anul trecut o campanie de transparență, menită să aducă o imagine mai sănătoasă restaurantului fast-food, însă aceasta s-a întors împotriva companiei, scrie bleepit.org.
Din dorința de a-și „deschide” bucătăria către consumatori, McDonald”s a publicat lista ingredientelor pentru celebrii săi cartofi prăjiți. În loc de trei ingrediente, cartofi, ulei și sare, cartofii de la McDonald”s conțin nu mai puțin de 17 ingrediente, scrie sursa.
Numerele câștigătoare la loto din data de 15 august
Printre ingrediente se numără opt tipuri de ulei, dar și arome naturale, coloranți, conservanți și agenți antispumare. În plus, după ce sunt tăiați, cartofilor le sunt eliminate zaharurile naturale, care le pot da o altă culoare la prăjire. Apoi, cartofii sunt colorați artificial, procesați pentru a elimina umezeala în exces, după care sunt pre-prăjiți timp de 45-60 de secunde și apoi congelați.
„La prima vedere, multe dintre cele 17 ingrediente sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor. Câți oameni știu oare de aceste ingredinte? Mulțumim pentru transparență, McDonald”s”, scrie bleepit.org.
Campania de transparență a McDonald”s, numită „Mâncarea noastră, întrebările voastre”, a început în iunie 2012, răspunzând utilizatorilor de pe rețelele de socializare. Din păcate, efectul nu a fost unul scontat, iar cel mai mare „succes” l-a avut tocmai lista ingredientelor din cartofii prăjiți, care s-a viralizat rapid.